Film

Skribent

Alexander Svensson

4 maj 2024 | 17:00

Francis Ford Coppola visar upp första klippet från sin snordyra sci-fi-film

Adam Driver genomför en riskabel balansakt i en efterlängtad första titt på mästerregissörens drömprojekt.
Francis Ford Coppolas drömprojekt “Megalopolis” har äntligen blivit verklighet. Filmen följer kampen mellan en arkitekt och en borgmästare när en futuristisk stad ska återuppbyggas. Coppola har jobbat på filmen i åratal, och hoppas på att få ut den på biograferna i år efter att först ha visat upp den i Cannes.
 
För att fira sin hustru Eleanor Coppola på hennes födelsedag har Coppola nu delat ett första klipp ur filmen på Instagram. Eleanor var gift med Coppola från 1963 fram till sin död den 12 april i år. Coppola skriver att “Megalopolis” är dedikerad till Eleanor, och att han delar klippet å hennes vägnar:
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Francis Ford Coppola (@francisfordcoppola)

 
“Megalopolis” blir den första sci-fi-filmen Coppola gjort under sin långa karriär. Den är också en av de dyraste, med en budget på hela 120 miljoner dollar. Rollistan inkluderar namn som Adam Driver (som syns i klippet), Nathalie Emmanuel (“Game of Thrones”), Giancarlo Esposito (“Better Call Saul”), Aubrey Plaza (“The White Lotus”), Jason Schwartzmann (“Scott Pilgrim vs The World”), Jon Voight, Shia LaBeouf och Laurence Fishburne.
 
“Megalopolis” kommer att ha premiär den 17 maj i Cannes, där Coppola hoppas kunna säkra distribution i resten av världen.
| 4 maj 2024 17:00 |