Film

Skribent

Alexander Svensson

14 maj 2024 | 22:30

Tom Hiddleston bestiger Mount Everest åt Apple

Även Willem Dafoe får vara med och klättra i det nya verklighetsbaserade dramat!
Tom Hiddleston har hittat sin nästa filmroll! Det rör sig om dramat “Tenzing”, som följer en grupp bergsbestigare som ger sig i kast med bergens big bad: Mount Everest. Filmen kommer att berätta den verkliga historian om Tenzing Nergay, en sherpa (etnisk grupp som primärt bor kring Himalaya i Nepal) som tillsammans med nyazeeländaren Edmund Hillary gav sig upp på det höga berget.
 
Tom Hiddleston kommer att spela Hillary, och får sällskap av Willem Dafoe i rollen som expeditionsledaren John Hunt. Trots att filmen heter “Tenzing” så har man ännu inte rollsatt Tenzing, utan söker just nu skådespelare. Regisserar gör Jennifer Peedom som har nära kontakt med Sherpa-communityn efter att ha gjort dokumentärfilmen “Sherpa”.
 
Enligt Deadline har Apple nu lagt rabarber på distributionsrättigheterna för “Tenzing” över hela världen. Trots det lär vi inte få se filmen på ett tag - inspelningen beräknas dra igång först 2025, vilket kan ha att göra med att såväl Tom Hiddleston som Willem Dafoe är upptagna herrar. Och så har de ju som sagt inte hittat titelrollsinnehavaren ännu.
 
Ser du fram emot “Tenzing”?
| 14 maj 2024 22:30 |