RFiDJ, styr HTPC:n med mini-skivor och RFID

coaster-rfid-htpc-control

RFID har ännu inte riktigt slagit igenom på konsumentmarknaden. För konsumenten är det ännu en avancerad teknik som kanske används för inläsning av varor eller på andra sätt att identifiera saker via radiofrekvens. Tack vare Roteno Labs får vi nu se en riktigt fräck användning av RFID. RFiDJ-projektet demonstrerar hur miniomslag av skivorna taggade med ett visst identifikationsnummer byter playlists lagrade i en HTPC när dessa placeras på en specifik plats. Man lägger alltså bara omslaget ovanpå maskinen och inom någon sekund startar en ny playlist. Ta en titt på videon efter hoppet, riktigt fräckt.

[ Via Engadget HD ]

Det här inlägget postades i HTPC, Hemmabio och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.