Gone with the Wind – 70th Anniversary Ultimate Collector's Edition (Blu-ray)

gwtw_blu_beauty_copy1Ännu en klassiker i en fetingbox. Sist var det Wizard of Oz. Nu Gone with the Wind.

Warner visar ännu en gång vara mästerliga på att återställa klassiker med fantastiska resultat, och trenden fortsätter här. Technicolor är även i denna filmen uppdelad på tre färger (röd, grön och blå) och negativen är skannade i 8K, precis som Trollkarlen från Oz och resultatet är lika spektakulär. Blu-ray filmen är kodad i VC-1/1080pvisar naturliga färger,  bra svärta och skarpa detaljer. Det finns några enstaka mjuka scener, men i nästan fyra timmar lång film, kan man inte förvänta sig perfektion i varje scen, speciellt när man tar hänsyn till filmens ålder.

Tyvärr är ljudet inte lika fantastiskt som bilden, men det är inte så dåligt. Purister kommer att njuta av den ursprungliga monospåret, men recensenten tittade till större delen av filmen med det remastrade Dolby TrueHD 5.1 ljudspåret.

Ultimate AV-mag‘s betyg speglar deras intryck av släppet. En magnifik utgåva en en magnifik film. Mycket rekommenderad.

Movie: 10/10
Picture: 10/10
Sound: 7/10

[ Via Ultimate AV-mag ]

Det här inlägget postades i Blu-ray och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.