Recension: Squeezebox Touch

squeezebox-touchM3 har fått tag på den försenade och efterlängtade Squeezebox Touch, en Squeezebox fast med pekskärm. Har väntan varit vät eller har någon annan tillverkare sprungit ifrån Logitech?

Squeezebox är en lösning för att spela upp sin musiksamling i datorn trådlöst (eller med kabelanslutning) till stereon. Skillnaden med Touch gentemot gamla vanliga Basic är att Touch bestyckats med en pekskärm. Den har även fått en USB-port och minneskortsläsare. Detta gör att man kan spela musik antingen direkt från minneskort eller en USB-hårddisk.

Recensenterna tycker att ljudkvalitén i enheten håller lika hög klass som i de äldre. Även om man låter spelaren sköta DA-omvandlingen internt. Dem gillar även den nya fjärren. Fjärren gör det enkelt att navigera bland musiken, så i det fallet känns pekskärmen överflödig.

Pekskärmen passar dock väldigt bra till att köra diverse applikationer som man kan installera på enheten. Du kan exempelvis kolla dina kompisars Facebook-status.

Till nackdelarna hör att Squeezebox ännu inte har DLNA-stöd, utan man måste köra en dedikerad serverprogramvara på den dator där man har musiken. Priset är något högt, även om den är billigare än Sonos.

Men är man gammal Squeezebox-användare så är detta en snygg uppdatering i samlingen av Squeezebox-spelare.

Läs hela recensionen och se fler bilder hos M3.

Det här inlägget postades i Mediaspelare, Musikspelare, Recension, Tillbehör och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.