Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 maj 2024 | 15:00

Vikingar, Mario och multiverse – 4 spel som släpps i maj 2024

MovieZines spelredaktör Anders Eklöf tipsar om de fyra mest lovande spelen att lägga väntarna på i maj, från "Senua's Saga: Hellblade 2" till "MultiVersus".
2024 har helt klart varit ett riktigt bra spelår. Under förra månaden bjöds vi till exempel på det läckra actionspelet "Stellar Blade" från Sydkorea, medan även maj har en hel del spännande att se fram emot – som den hajpade uppföljaren "Senua's Saga: Hellblade 2".
 
I övrigt är det en ganska ljummen månad när det gäller stora och nya AAA-spel, då det mest kommer återsläpp av olika slag, som dock inte ska underskattas.
 
Här är 4 spel som jag ser fram emot att spela under maj 2024.
 

Senua's Saga: Hellblade 2

 
 
Efter den första riktigt psykologiskt påfrestande men ack så intensiva spelupplevelsen vi fick i "Hellblade: Senua's Sacrifice ", är det äntligen dags för uppföljaren.
 
I "Senua's Saga: Hellblade II" fortsätter hennes brutala resa på Island i kamper mot både sina inre och yttre demoner.
 
Med haktappande snygg grafik, filmiskt berättande och en inlevelsefull ljudbild hoppas jag på en minst lika stark och gripande resa som i föregångaren.
 
Format: Xbox Series X/S, PC)
Släpps: 21 maj
 

System Shock

 
 
"System Shock" släpptes redan förra året och är en remake på science fiction-klassikern från 1994, men nu kommer det alltså även till konsol.
 
Spelet utspelar sig på en rymdstation år 2072, där du spelar som en hacker som försöker stoppa en ondskefull artificiell intelligens. 
 
Spelet är unikt på så sätt att du kan ta dig an de olika problemen på väldigt olika sätt, som att smyga, hacka eller skjuta.
 
Remaken har fått kritik och hyllas för att vara troget det banbrytande originalet, samtidigt som det bjuder på snyggare grafik.
 
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One (tidigare PC)
Släpps: 21 maj
 

Paper Mario: The Thousand-Year Door

 
 
Köpte du inte "Paper Mario: The Thousand-Year Door" när det begav sig för tjugo år har du tills nu behövt hosta upp en rejäl summa pengar för ett begagnat exemplar, så att Nintendo släpper en ny version till Switch är oerhört välkommet.
 
I en av de mest kreativa och udda berättelserna i Svampriket får vi följa med Mario på en resa till ett nytt rike, där prinsessan Peach har blivit kidnappad av utomjordingar. I jakt på en uråldrig skatt träffar du sköna polare, klassiska figurer och fula skurkar.
 
Den charmiga berättelsen, de simpla rollspelsstriderna och skojiga pusslen har gjort spelet till en älskad klassiker, så det är väldigt trevligt att det kommer en ny chans att spela det.
 
Format: Nintendo Switch
Släpps: 23 maj
 

MultiVersus

 
 
Har du någonsin drömt om att få se Warner Bros-karaktärer som Batman, Arya Stark från "Game of Thrones" och Snurre Sprätt puckla på varandra i färgglada strider ät "MultiVersus" något för dig.
 
Spelet är något av en "Super Smash Bros."-kopia, där du hoppar runt på banor och slåss. Här finns dock ett större fokus på samarbete mellan två karaktärer, där dina färdigheter och attacker även påverkar din lagkamrat.
 
Spelet genomgick en uppskattad beta mellan juli 2022 och juni 2022. Sedan dess har det inte gått att spela, men nu är det alltså dags för den officiella lanseringen.
 
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC
Släpps: 28 maj
 
Vilka spel ser du fram emot i maj?
| 4 maj 2024 15:00 |