Serie

Skribent

Alexander Svensson

4 maj 2024 | 17:15

Fira Star Wars-dagen med nya trailern för mörka "The Acolyte"

Det mörka hotet närmar sig...
Hur firar man bäst den officiella Star Wars-dagen? Med en trailer för nästa stora “Star Wars”-serie såklart! I år rör det sig om “The Acolyte”, serien som tar oss längre bak i “Star Wars”-historien än någonsin tidigare. Berättelsen utspelar sig under slutet av The High Republic-eran, en guldålder för jediordern och Republiken. Men ett mörker lurar i skuggorna, och det är upp till en grupp jediriddare att rota fram det.
 
“The Acolyte” är gjord av Leslye Headland (“Russian Doll”), och har Amandla Stenberg i huvudrollen som Mae, en före detta padawan som lämnat jediordern och nu mördar jedis. “Squid Game”-stjärnan Lee Jung-jae spelar Sol, en Jedimästare som leder jakten på sin forna lärling. Och dessutom finns det en ful typ med mask och röd ljussabel som ränner omkring och orsakar problem...
 
 
I övriga roller syns bland andra Carrie-Anne Moss (“The Matrix”), Dafne Keen (“Logan”), Manny Jacinto (“The Good Place”) och Jodie Turner-Smith (“White Noise”).
 
Seriens skapare Leslye Headland har uttalat sig via Star Wars.com och hoppas på att publiken ska omfamna den komplexa serien:
 
Amandla Stenberg som den mystiska ex-padawanen Mae.
 
- Jag hoppas att publiken omfamnar den dualitet som existerar hos varje karaktär i serien. Serien är en lök. Varje avsnitt skalar av ett lager och avslöjar något nytt. Jag hoppas att upplevelsen av att se den är både spänningsfyllt och tillfredsställande. 
 
“The Acolyte” får premiär på Disney+ om exakt en månad, den 4 juni. Den färska trailern kan ses nedan. Och May the 4th be with you!
 
| 4 maj 2024 17:15 |