Film

Skribent

Pontus Sagvold

5 maj 2024 | 19:00

Streamingtips: SVT öppnar dörrarna till en av 60-talets stora rockikoner

"The Doors" är inte en film. Det är en själslig upplevelse.
Sex, droger och rock´n´roll. I Oliver Stones film om The Doors och frontmannen Jim Morrison får du så gott som en VR-upplevelse av livet som rockstjärna. Konserterna är galna, drogerna är omöjliga att räkna och kärleken flödar.
 
För att bli ett med frontmannen valde Val Kilmer att metodskådespela, vilket innebar att i ett helt år ha på sig Morrisons kläder och drälla runt på samma platser som ikonen brukade hänga på. För all den här passionen i projektet belönades Kilmer med en MTV Movie Awards-nominering. Han hade antagligen hoppats på mer, men med tiden har hans tolkning åldrats värdigt och MovieZine skrev: “Val Kilmer spelar inte Morrison. Han blir sin roll så till den grad att det känns som om han är besatt av Jims ande.” Kanske vet MTV mer om skådespeleri än vi tror?
 
MovieZine gav filmen 4/5 och på IMDB har den stabila 7,2. I filmen ser du också 90-talsikonerna Meg Ryan i rollen som Jim Morrisons fru och Kyle MacLachlan som bandets keyboardist.
 
Vill du uppleva livet som rockstjärna på ett säkert avstånd utan de tråkiga konsekvenserna? Då finns “The Doors” (1991) gratis på SVT Play fram till 2 juni.
 
| 5 maj 2024 19:00 |