Serie

Skribent

Andreas Samuelson

17 augusti 2022 | 17:30

Trailerpremiär: ”Lost”-stjärna spelar mot svensk i actionspäckad miniserie

Plus: Se de första bilderna på Felix Sandman i ”Last Light”, baserad på Alex Scarrows bästsäljare.
Miljöteman i film och TV blir i och med klimatkrisen allt mer vanligt och Peacocks kommande serie i fem delar är ingen undantag. I den hotar en global oljekris att bli början på en post-apokalyptisk katastrof.
 
Fox spelar en kemist medveten om världens beroende av olja och med en teori om att när oljan sinar så utlöses en kedjereaktion i form av kaos. Under en affärsresa i mellanöstern inser han att hans värsta farhågor håller på ett bli sanna. Med sin familj utspridd runt världen måste både han, hans fru och barn offra allt för att finna varandra i kaoset.
 
 
Även svenska Felix Sandman medverkar, som vi skrivit om tidigare. Regissör och exekutiv producent är TV-veteranen Dennie Gordon (”Jack Ryan”, ”Goliath”) och andra skådespelare är Joanne Froggatt (”Downton Abbey”) som Fox fru, Amber Rose Revah ”(The Punisher”), Victor Alli (”Döden på Nilen) och Tom Wlaschiha (”Game of Thrones”).
 
Det ser onekligen ut som perfekt för den som gillar amerikansk, Michael Bay-liknande spänning med kombination av action och miljövänligt budskap. Fans av Fox lär särskilt glädja sig då han varit frånvarande sedan västernskräckisen ”Bone Tomahawk” (2015).
 
Se trailern här:
 
 
”Last Light” kommer på Viaplay i höst.
| 17 augusti 2022 17:30 |