Film

Skribent

Viktor Eriksson

8 maj 2024 | 22:00

Michael Douglas tveksam till intimitetskoordinatorer

Skådespelaren tycker det känns som när filmchefer tar kontrollen från filmskaparna.
Michael Douglas säger i en ny intervju med The Telegraph, via Variety, att han är tveksam till att intimitetskoordinatorer blivit en ny standard i Hollywood. Intimitetskoordinatorer är en relatvit ny yrkesroll inom filmproduktionen som syftar till att hjälpa skådespelare och regissörer hantera intima scener och sexscener under inspelningen.
 
– Det känns som när filmchefer tar kontrollen från filmskaparna – men det har samtidigt inträffat några hemska övertramp och trakasserier, säger Michael Douglas.
 
– Sexscener är som fightingscener, allt är koreograferat. I min erfarenhet så tar du ansvar som mannen och ser till att kvinnan är bekväm, du pratar igenom det. Du säger “Okej, jag kommer att ta på dig här om det känns okej.” Det är väldigt långsamt men det ser ut som att något händer organiskt vilket förhoppningsvis är vad bra skådespeleri innebär.
 
Han säger att han är väl medveten om att övertramp kan vara ett stort problem inom film- och tv-inspelningar, men säger samtidigt att han tycker sig märka en tydlig skillnad i hur skådespelare beter sig.
 
– Jag är säger på att folk har gått över gränsen, men tidigare, så verkade det som att vi hanterade det själva. De fick ett rykte och det tog hand om det.
 
Michael Douglas själv är inte direkt oerfaren när det kommer till intima scener utan har gjort erotiska thriller-klassiker som “Basic Instinct” med Sharon Stone och “Farlig förbindelse” med Glenn Close.
 
– Jag brukar pratat med damerna. Jag gjorde några sådana där sexuella filmer och vi skojar om hur det hade varit att göra det nu tillsammans med en intimitetskoordinatorer.
 
Michael Douglas är just nu aktuell i miniserien “Franklin” om Benjamin Franklin som visas på Apple TV+.
| 8 maj 2024 22:00 |