Spel

Skribent

Viktor Eriksson

30 april 2024 | 18:30

Rymdrollspelet “Starfield” får expansion i höst

“Shattered Space” kommer att utöka originalspelet med nya berättelser, platser och utrustning.
Samtidigt som världen gått och blivit stormförtjust i “Fallout” så fortsätter "Fallout"-utvecklaren Bethesda istället att arbeta vidare på sitt rymdrollspel “Starfield”.
 
Spelet släpptes ursprungligen i september 2023 och fick inledningsvis ett rätt ljummet mottagande bland spelare. Men nu meddelar "Starfields" regissör Todd Howard, i en ny intervju med Kinda Funny, att spelets första expansion, “Shattered Space”, kommer att släppas i höst.
 
Todd Howard ger däremot inte några detaljer kring vad expansionen kommer att innehålla, men spelare kan i vilket fall förvänta sig nya delar i berättelsen såväl som nya platser och utrustning.
 
Vad “Shattered Space” kommer att kosta och om expansionen kommer att ingå i Game Pass är just nu oklart. Det är sedan tidigare känt att expansionen kommer att vara gratis för alla som äger “Starfield Deluxe Edition”.
 
Utöver expansionen kommer Bethesda också att kontinuerligt uppdatera "Starfield" under året med nya spelfunktioner. Den här veckan dyker det exempelvis upp nya funktioner för att bygga sitt rymdskepp.
 
| 30 april 2024 18:30 |