exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

30 april 2024 | 16:00

Så fick regissören David Leitch till den där cameon i "The Fall Guy"

Spoilervarning! MovieZine frågade David Leitch om hur han fick en världsstjärna på fall.
Actionkomedin "The Fall Guy" har officiellt smygstartat årets biosommar, med explosioner och charm. I denna kärleksfulla hyllning till Hollywoods blockbuster-maskineri har regissören David Leitch varken sparat på krutet eller humorn.
 
I slutet av filmen ser vi en trailer till filmen som Ryan Gosling och Emily Blunts karaktärer har kämpat med att spela in: en episk sci-fi med titeln "Metalstorm". I huvudrollen är det dock längre inte Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson) - han har blivit utbytt.
 
Mot Jason Momoa, på sitt mest lekfulla Star Lord-humör.
 
När jag intervjuade regissören David Leitch inför premiären passade jag på att fråga hur Momoa kom med i bilden. Det visade sig vara ett lyckokast att han filmade "i närheten" (på Nya Zeeland) och kunde smita över till Australien för en dag.
 
- Jason och jag är gamla vänner. Jag regisserade second unit på hans första film, "Conan", där han spelade Conan. Jag tror inte så många såg den, berättar David Leitch. Men vi hade väldigt kul under inspelningen, och vi blev snabbt vänner. Han är fantastisk när det gäller action, så vi försökte alltid hitta något nytt att göra.
 
- Han var på Nya Zeeland och vi letade efter ett gästspel. Jag älskar cameos i våra filmer. "Vem skulle vara skitbra, och är tillgänglig?" tänkte vi. Jag frågade om han kunde flyga över följande vecka. Han hade en ledig dag, och kom in och så filmade vi alla hans scener för den där trailern. Han är bäst.
 
 
| 30 april 2024 16:00 |