Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 maj 2024 | 09:00

Den dystopiska succétrilogin spelade in 950 miljoner dollar - en fjärde film är på gång

20th Century Studios tar oss tillbaka till den dödliga labyrinten.
"The Maze Runner"-trilogin utökas snart med en fjärde film. Disney och 20th Century Studios gillar ju pengar, och har insett att det finns mer att hämta i den dystopiska young adult-franchisen. Tillsammans spelade filmerna in närmare 950 miljoner dollar.
 
Första "The Maze Runner" (2014) följde en grupp ungdomar som vaknade upp fångade i en enorm labyrint, utan några minnen. De följande filmerna utökade världsbygget med ondskefulla organisationer och ett dödligt virus. Både originalet och uppföljarna "The Scorch Trials" (2015) och "The Death Cure" (2018) regisserades av Wes Ball, snart aktuell med "Kingdom of the Planet of the Apes".
 
Den nya filmen blir inte riktigt en remake och inte riktigt en uppföljare, skriver Hollywood Reporter. Snarare handlar det om en fortsättning på historien, med några av de element som gjorde den första filmen framgångsrik.
 
För manus svarar Jack Paglen, mannen som skrev den bedrövliga Johnny Depp-thrillern "Transcendence" (2014). Han bidrog också till storyn i Ridley Scotts "Alien: Covenant".
| 4 maj 2024 09:00 |