Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 maj 2024 | 20:30

Skräckfilmens bisarra pr-knep: släpper lös galna mördare över hela USA

Makaber marknadsföring för nya "The Strangers"-trilogin...
Det finns mer eller mindre galna sätt att marknadsföra sina filmer på. En trailer och affischer på busskurer brukar funka bra. Andra tar till mer kreativa metoder - och speciellt skräckfilmer har fått en ovana att skrämma livet ur folk, med hopp om viral uppmärksamhet.
 
En ny rysare tar det hela ett steg längre. PR-gänget bakom "The Strangers" låter maskerade mördare dyka upp lite här och var över hela USA. Okej, de dödar väl inte folk (än) men drar sig inte för att jaga dem, eller åtminstone stå och se läskiga ut, enligt GamesRadar.
 
De har hittills synts till i New York, Las Vegas, Los Angeles, Seattle, Miami, Austin och på musikfestivalen Coachella, bland annat. Det är nog bara en tidsfråga innan någon blir skjuten, eller gripen av polis... Kolla in några Twitter-inlägg längre ned.
 
 

Vad är grejen med "The Strangers"?

 
Minns ni skräckfilmen som kom 2008? Då var det Liv Tyler och Scott Speedman som fick hem objudna gäster i otäcka masker. Den kusliga "The Strangers" fick uppföljaren "The Strangers: Prey at Night" tio år senare.
 
Nu är det dags för mer terror. "The Strangers" är tillbaka - nu som en hel trilogi. Den finske regissören Renny Harlin (mer känd för actionrullar som "Cliffhanger") skrev 285 manussidor och spelade in tre skräckisar på samma gång. Tanken är att alla tre kapitel ska släppas under året.
 
"The Strangers: Chapter 1" kommer på USA-biografer redan den 17 maj, så det är därför studion skruvar upp den skrämmande reklamkampanjen.
 
När filmerna når svensk publik är tyvärr inte känt än.
 
| 8 maj 2024 20:30 |