Film

Skribent

Andreas Samuelson

16 maj 2024 | 17:00

Trailerpremiär: Halle Berry hotas av läskigheter i skogen i skräckisen ”Never Let Go”

Onda andar hotar att förgöra Oscarsvinnarens familjelycka i Alexandre Ajas nya rysare.
Halle Berry har medverkat i en rad olika action-franchises de senaste åren men har inte gjort en skräckfilm sedan 2003 års ”Gothika”. Nu återvänder hon till genren i ”Never Let Go”, en ny rysare från franska regissören Alexandre Aja. Om namnet låter bekant så är det mannen bakom filmer som remaken ”The Hills Have Eyes" (2006), ”Mirrors” (2008), ”Piranha 3D” (2010) och ”Crawl” (2019).
 
Här spelar Berry en ensamstående mamma med två tvillingsöner som i en postapokalyptisk värld bor i en stuga i skogen. Med hjälp av livlinor kämpar de för att överleva ett okänt hot utifrån men deras situation blir desto mer utsatt när en av sönerna börjar tvivla på ondskan ute i den mörka skogen.
 
Berry är även exekutiv producent och i andra roller ser vi Christin Park (”Charmed”) och Matthew Kevin Anderson (”Death Note”). En av producenterna är regissören Shawn Levy (snart aktuell med ”Deadpool & Wolverine”) som gör filmen med sitt produktionsbolag 21 Laps. Filmen hade tidigare titeln ”Mother Land”.
 
Trailern ger vibbar av ”A Quiet Place” och med pålitliga Aja som regissör kan vi lita på att det blir läskigt, spännande och kanske lite våldsamt. Det är också fint att se Berry ta sig an en dramatisk roll i den här typen av film och en tröst när hennes film "The Mothership" skrotades av Netflix.
 
Se trailern här:
 
 
Filmen har amerikansk biopremiär 27 september.
 
Blir du sugen på ”Never Let Go”?
| 16 maj 2024 17:00 |