Film

Skribent

MovieZine

7 maj 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: Spänning och action med Mark Wahlberg - filmen skildrar 2013 års terrorjakt

Verklighetsbaserat actiondrama med 7,3 på IMDb.
2013 skakades Boston av ett terrorattentat mitt under det årliga Boston Marathon. Tre människor dödades, flera hundra skadades, och en jakt på den eller de skyldiga drog igång. Filmen fokuserar på de personliga öden hos de skadade och deras anhöriga, samt den efterföljande jakten på terroristerna.
 
I "Patriots Day" spelar Mark Wahlberg rollen som Tommy Saunders, en karaktär inspirerad av flera av poliserna som jobbade under Boston Marathon och hjälpte till efter sprängningarna.
 
Bakom kulisserna dyker fler intressanta namn. Filmen är regisserad av duktige Peter Berg ("Friday Night Lights", "Deepwater Horizon"). Förutom Wahlberg toppas rollistan av Kevin Bacon, John Goodman, J. K. Simmons och Michelle Monaghan - det vill säga flera sevärda namn.
 
"Patriots Day" blev rankad som en av 2017 års bästa filmer av MovieZines skribent Viktor Jerner:
 
"Både Berg och Walhberg är på toppen av sitt game här och tar sig an ämnet med både respekt och finess. Underhållningsfaktorn är skamlöst hög och filmens 135 minuter fullkomligt flyger iväg, men samtidigt träffar den riktigt hårt emotionellt och gör avtryck."
 
Här kan du se "Patriots Day":

• Ikväll 21:00 på TV6
• Streama på Viaplay
Streama på Prime Video
 
Kolla in trailern:
 
| 7 maj 2024 05:00 |