Allt medan nya, unga förmågor försvinner så förpassas våra älskade veteraner från 80- och 90-talet till obskyra gäst- och biroller. Men vi har alla sett både Mickey Rourke, Drew Barrymore, John Travolta och Jodie Foster göra det - comebacken som återupplivade karriären och återinförde ett avdankat namn på A-listan.
Här är önskemålen av comebacker vi vill se - vilka är dina?
10. Jennifer Tilly
Storhetstid: Debuterade tidigt, likt storasyster och 80-talsstjärnan Meg Tilly, men fick först tio år senare ett ordentligt erkännande för sin Oscarnominerade biroll i Woody Allens "Kulregn över Broadway" 1994. Hennes hesa, karaktäristiska röst och bystiga uppenbarelse blev en profil att räkna med i filmer som "Liar Liar", "Bound" och "Bride of Chucky".
Nedgång: Chucky-filmerna var roliga filmval men cementerade Tilly som ett B-filmsnamn med lite tillgång till större titlar, med undantag för röstjobb i animerad film.
På sistone: Återkommer som rösten till rullstolsbundna Joes fru i TV-serien "Family Guy". I övrigt är det biroller i filmer som knappt når Sverige som gäller.
Comeback: Tilly har en ljuvlig förmåga att spela starka stereotyper som bimbo och bitch till det extrema. Spontant känns det som att Judd Apatow skulle kunna dra nytta och krydda sina så vanligtvis grabbiga komedier med Tillys charmiga personlighet.
9. Matthew Broderick
Storhetstid: Blev hela världens favoritskolkare med high school-klassikern "Fira med Ferris" 1986 och har sedan dess varvat komedier som "Cable Guy" och "Election" med allvarligare dramer som "Torch Song Trilogy" och "Ärans man".
Nedgång: Försök till blockbusternivå och stjärnstatus (via "Godzilla" och "Gadget") gick inte hela vägen och Broderick återvände till teaterscenen, med några snabbt glömda filmförsök vid sidan om.
På sistone: Medverkade i komedin "Tower Heist" men överskuggades av stjärnorna Ben Stiller och Eddie Murphy. Gästspelat i TV-serierna "30 Rock" och "Modern Family".
Comeback: Film-Hollywood har aldrig kunnat uppskatta Brodericks underskattade komiska begåvning ordentligt. Här finns istället utrymme för en rejäl comeback i TV-form i likhet med Alec Baldwin i "30 Rock". Vi kan lätt se honom framför oss som neurotisk psykolog, veterinär eller varför inte - för ironins skull - en studievägledare.
8. Geena Davis
Storhetstid: Modell som gjorde skådisdebut i "Tootsie" 1982 och blev en av Hollywoods pålitligaste skådespelerskor med succér som "Flugan", "Beetlejuice", "Thelma & Louise" och "Tjejligan" under bältet. Vann Oscar för "Den tillfällige turisten" 1988.
Nedgång: Gifte sig med Renny Harlin som rollsatte henne i tre katastrofala floppar. Spela mamma till animerad mus i "Stuart Little"-filmerna och kvinnlig president i en annan katastrof, TV-serien "Commander in Chief".
På sistone: Spelade senast i indiefilmen "Accidents Happen" 2009 och miniserien "Coma" 2012.
Comeback: Med erfarenhet på OS-nivå (!) och status som kvinnlig baseballstjärna i "Tjejligan" så känns en mäktig sportfilm som ett ultimat filmval för den graciösa men dock så atletiska Davis. Kanske som tränare, i "Moneyball"-stil, eller som avdankad föredetting som får glänsa en sista gång, "The Wrestler"-stil.
7. Michael Keaton
Storhetstid: Slog igenom som lustigkurre i Ron Howards komedi "Årets man" 1982 och gjorde en rad huvudroller, varpå han gav prov på mer dramatisk begåvning när han kontroversiellt rollsattes i titelrollen i "Batman" och som psykopat i thrillern "Den objudne gästen".
Nedgång: Efter "Batman - återkomsten" uteblev de stora titlarna och huvudroller i lättglömda komedier och familjefilmer övergick till biroller, ofta som polis eller pappa till valfri tonåring.
På sistone: Gör mest röstjobb (där "Toy Story 3" sticker ut) men har en roll i kommande "RoboCop"-remaken.
Comeback: I en tid där remakes, prequels och uppföljare är mer regel än undantag så känns det inte helt galet att återuppliva Keatons paradroll "Beetlejuice" från Tim Burtons kultfilm från 1988. Det spelar inte riktigt så stor roll i vilket format - vi vill se Keaton spela över sådär fantastiskt i den hysteriska makeupen och outfiten igen, för vi vet att han kan göra det lika bra en gång till.
6. Winona Ryder
Storhetstid: Blev hela Hollywoods egen goth-iga, punkrebelliska tonåring på 80-talet tack vare "Beetlejuice", "Häxor, läxor och dödliga lektioner" och "Kärleksfeber". Tog sig även in i finrummen med kostymdramer som "Oskuldens tid", "Unga kvinnor" (för vilka hon Oscarnominerades) samt "Dracula", och blev ett av ansiktena för 90-talets Generation X via "Reality Bites".
Nedgång: Misslyckande filmval som "Alien återuppstår" och "Mr. Deeds" i kombination med den för karriären förödande snatteriskandalen.
På sistone: Gör stundtals biroller i kreddiga storfilmer ("Black Swan", "Star Trek") i kombination med snabbt glömda DVD-rullar.
Comeback: Med en sådan känslomässig berg-och-dalbana till liv och karriär som Ryder haft så tillåter det en maffig, storslagen divaroll (vilket hon bevisade att hon hanterar i "Black Swan") och en biografi av förslagsvis Liza Minnelli känns logiskt.
5. Kathleen Turner
Storhetstid: Gjorde en fenomenal debut som femme fatale i thrillern "Het puls" 1981 och blev med sin hesa whiskeyröst, påtagliga utstrålning och svarviga kurvor en omedelbar sexsymbol. Visade även prov på både komiska och dramatiska talanger i kultfilmer som "Den vilda jakten på stenen", "Serial Mom" och "Peggy Sue gifte sig" (för vilken hon Oscarnominerades).
Nedgång: Drabbades av ledgångsreumatism på 90-talet och de få roller hon gjorde var i skräp som "Små genier".
På sistone: Har under de senaste tio åren gjort gästspel i TV (nämnvärt som Chandlers pappa i "Vänner"), en liten roll i "Marley & jag" samt huvudrollen i indiefilmen "The Perfect Family" 2011.
Comeback: Om det är någon som är en jävel på bra kvinnoroller så är det Woody Allen. Även om han satsat mestadels på yngre förmågor senaste åren så finns här en möjlighet till att kombinera två unika talanger och skapa en Oscarsvärdig tour de force performance.
4. Cuba Gooding Jr.
Storhetstid: Genombrott i ghettodramat "Boyz n the Hood" 1991 och följde upp med stora biroller i en rad storfilmer, varav han fick en Oscar för "Jerry Maguire" 1997 (och höll ett minnesvärt tacktal).
Nedgång: Gick från biroller i kvalitetsfilm till huvudroller i skitfilmer som "Boat Trip" och "Kollopapporna". Blev allmänt känd som en dalad stjärna och B-filmsgaranti.
På sistone: Fortsätter dyka upp i ofta actionbetonade filmer av typen som hamnar långt ner i Outlets DVD-hög. Såg senast på svensk bio i en mindre roll i "American Gangster" 2007...
Comeback: Goodings karriärsvacka beror mer på dåliga beslut än egentligen brist på talang. Här krävs en pampig, historisk roll i Oscarsklass - kanske en framtida film om Barack Obama?
3. Emilio Estevez
Storhetstid: Som son till Martin var vägen till filmvärlden redan utstakad. Slog igenom med "Breakfast Club" och blev en av de främsta namnen i 80-talets Brat Pack och följde upp med flera framgångsrika filmer, som "Spanarna", "Young Guns", "Mästarna" och dess uppföljare.
Nedgång: Storfilmerna lyste med sin frånvaro och han fokuserade på att regissera, främst TV och indiefilm som "Bobby".
På sistone: Förutom röstjobb så regisserade han och spelade i "The Way" med pappa Martin i huvudrollen.
Comeback: Kan Robert Downey Jr. så kan Emilio! Superhjältetrenden lär knappast dö inom snar framtid och ge Estevez några veckor på gymmet så är han fit for fight. Doktor Strange tigger om en film och är det någon som klär i pinnsmal 40-talsmustasch så är det EE.
2. Goldie Hawn
Storhetstid: Fick en Oscar för sin första stora roll som Walter Matthaus flickvän i "Kaktusblomman" 1969 och blev Hollywoods favoritblondin med huvudrollen i en rad "Tjejen som..."-filmer (varav hon Oscarnominerades för "Tjejen som gjorde lumpen").
Nedgång: Huvudrollerna blev färre med åldern, och under 90-talet medverkade hon enbart i åtta titlar. En av de senaste, "Män och kvinnor", blev ökänd som en av de största flopparna i filmhistorien.
På sistone: Har inte gjort en film sedan "Rocksystrar" 2002 även om hon varit sugen på comeback.
Comeback: Goldie må inte vara någon Meryl men det vore ändå spännande att se henne utveckla den dramatiska talang hon gläntat i ett fåtal filmer. Då TV blivit en guldgruva rent kvalitets- och skådespelarmässigt så vore det intressant att se vår gamla blondin i en stark serie - läkardramer går exempelvis alltid hem.
1. Robin Williams
Storhetstid: Begåvad komiker som fick ett genombrott via TV-serien "Mork & Mindy" i slutet av 70-talet och kombinerade sin starka, komiska ådra med mer dramatiskt betonat, Oscarsnominerat skådespeleri i filmer som "Good Morning Vietnamn", "Döde poeters sällskap" och "Fisher King". Blev en komedi- och familjefilmsfavorit med "Aladdin" och "Mrs. Doubtfire" och vann slutligen Oscar för en mer seriös biroll i "Will Hunting".
Nedgång: Flopparna ("Jack, "Två pappor för mycket", etc.) började avlösa varandra och humorn började gå på rutin. Även försök till allvarligare filmer misslyckades med få undantag.
På sistone: Trogen biroll ("Natt på museet"-filmerna) och röstaktör ("Happy Feet"-filmerna) men komediförsöken blir skräp som "Bröllopsprovet" och "Old Dogs".
Comeback: Hur stavas Kungen av comebacks för avdankade gubbar? Quentin Tarantino. Williams bör ta ett rejält steg ifrån sin slitna komiska persona och utveckla den mörka sida han gav smakprov på i "One Hour Photo" och "Insomnia". Tänk Albert Brooks i "Drive".
Bubblare:
Debra Winger
Carrie Fisher
Joe Pesci
Val Kilmer
Tim Curry
Janeane Garafalo
Diane Keaton
Lisa Kudrow
Molly Ringwald
Alicia Silverstone
Mary Stuart Masterson
Chris O'Donnell
Michael Biehn
Angela Bassett
Mira Sorvino
Och dessa får gärna komma tillbaka från pensionen...
Jamie Lee Curtis
Gene Hackman
Bridget Fonda
Sean Connery
Sidney Poitier
Rick Moranis
Meg Tilly
Phoebe Cates