Film

Skribent

MovieZine

27 oktober 2024 | 15:00

10 nya filmer och serier på Prime Video i november - mycket action i utbudet

Ladda upp för spännande nya seriestarter som "Citadel: Honey Bunny", "Cross" och "Paris Has Fallen".
Bland premiärerna på Prime Video i november erbjuds både thriller, action och komedi. Redan 1 november kan tittare se tre nya långfilmer. Bland dem finns "Libre" som är inspirerad av den franska rånaren Bruno Sulaks liv, rysaren "The Strangers: Chapter 1" och dramathrillern "Civil War" - en av årets bästa och mest kontroversiella filmer.
 
Spionäventyret fortsätter i den nya indiska Citadel-spinoffen "Citadel: Honey Bunny". Baserad på James Pattersons populära böcker om detektiven Alex Cross kommer även thrillerserien "Cross".
 
Sist men inte minst är det dags för en ny säsong av humorserien "LOL: Skrattar bäst som skrattar sist", där bland annat Pernilla Wahlgren, Claes Malmberg, Måns Möller, Suzanne Reuter och Johan Rheborg kämpar för att hålla sig för skratt.
 
Läs mer om alla premiärer nedan. (Observera att fler titlar kan tillkomma, och alla datum kan ändras.)
 

Civil War - 1 november

 
 
En resa genom ett dystopiskt framtida Amerika. Följ med ett team av militärinbäddade journalister när de tävlar mot tiden för att nå Washington D.C. innan rebellgrupperna stormar Vita huset. Cailee Spaeny och Kirsten Dunst medverkar i en omtalad dramathriller av Alex Garland.
 

The Strangers: Chapter 1 - 1 november

 
När deras bil går sönder i en kuslig småstad tvingas ett ungt par tillbringa natten i en avlägsen stuga. Panik utbryter när de terroriseras av tre maskerade främlingar som slår till utan nåd och till synes utan motiv. Skräckfilmen av Renny Harlin är början på en ny trilogi.
 

Libre - 1 november

 
Långfilmen "Libre" följer den spännande berättelsen om Bruno Sulak, en orädd och charmig brottsling som både stjäl pengar och krossar hjärtan. Med hjälp av sin list genomför han djärva rån runtom i Frankrike, utan att avlossa ett enda skott. Men ju mer ryktet om Sulaks framgångsrika stölder sprids, desto intensivare blir jakten på honom. I huvudrollen syns Lucas Bravo, känd från "Emily in Paris".
 

Citadel: Honey Bunny - 6 november

 
 
När stuntmannen Bunny rekryterar den kämpande skådespelerskan Honey för ett sidouppdrag, kastas de in i en värld fylld av action, spionage och svek. Flera år senare kommer deras farliga förflutna ikapp dem, och de måste återigen samarbeta för att skydda deras unga dotter Nadia.
 

My Old Ass - 7 november

 
 
För att fira sin 18-årsdag ger sig den frisinnade Elliott ut på en psykedelisk resa, där hon möter den kvicktänkta 39-åriga versionen av sig själv. Men när Elliotts "äldre jag" börjar att ge henne varningar om vad hennes yngre jag bör och inte bör göra, inser Elliott att hon måste omvärdera allt kring familj, kärlek och vad som håller på att bli en omvälvande sommar. Komedi med Maisy Stella och Aubrey Plaza.
 

Paris Has Fallen (säsong 1) - 8 november

 
Fransk actionserie inspirerad av filmerna med Gerard Butler. En skyddspolis och en MI6-agent samarbetar efter en terroristattack. De misstänker en mullvad samtidigt som de kämpar för att förhindra en större konspiration som hotar Paris.
 

Cross (säsong 1) - 14 november

 
 
"Cross" är en thrillerserie som följer Alex Cross, en prisbelönt mordutredare och rättspsykolog i D.C, på jakt efter en sadistisk seriemördare som lämnar ett spår av kroppar efter sig. När Alex och hans partner, John Sampson, letar efter mördaren, återvänder ett mystiskt hot från Alex förflutna som vill förstöra allt han gjort för att hålla ihop sin sörjande familj, karriär och liv.
 

Cruel Intentions (säsong 1) - 21 november

 
 
Inspirerad av filmen från 90-talet, utspelas denna nya version av "En djävulsk romans" på ett elitcollege i Washington, D.C., där två hänsynslösa styvsyskon är beredda att göra vad som helst för att behålla sin position i den skoningslösa sociala hierarkin. Efter en brutal nollningsincident är styvsyskonen villiga att göra vad som krävs för att bevara både makt och rykte. Även om det innebär att förföra den amerikanske vicepresidentens dotter.
 

Pimpinero: Blood and Oil - 22 november

 
 
Långfilmen utlovar "en intensiv och känslomässig resa" i historien om tre bröder — Moisés, Ulises och Juan — som sjunker djupt ner bland intriger, korruption och moraliskt kaos i den organiserade brottslighetens värld. Vid deras sida finns Diana, en motståndskraftig och rebellisk ung kvinna på sin egen jakt efter sanningen.
 

LOL: Skrattar bäst som skrattar sist (säsong 3) - 29 november

 
Den folkkära skådespelaren och programledaren Eva Röse kommer återigen att bevaka tio av Sveriges främsta och roligaste profiler. Alla inlåsta i ett rum för att få varandra att skratta - utan att skratta själva. Medverkar gör bland annat Pernilla Wahlgren, Johan Rheborg, Sofia Dalén, Claes Malmberg, Måns Möller och Suzanne Reuter.
| 27 oktober 2024 15:00 |