Trots att det spenderas ofantligt mycket tid och pengar på filmer och deras marknadsföring så händer det att det släpps filmposters som kanske hade behövts finslipats en aning. Vi har alla sett konstiga, fula eller rakt av provocerande missar i form av dålig photoshopping eller design. Men sedan finns de som upprört folk så pass att det i vissa fall till och med lett till åtal. Här är några nämnvärda exempel.
1. Baksmällan 2 (2011)
Ett fall där själva postern var en del av snarare än huvudanledningen till en rättegång. I filmen får karaktären Stu (Ed Helms) en ansiktstatuering identisk med Mike Tysons - problemet var att tatueraren S. Victor Whitmill inte godkänt detta och därför krävde att Warner Bros. skulle sluta använda tatueringen i marknadsföringsmaterial, inklusive affischen.
De två parterna kom dock överens om en uppgörelse utanför rätten strax efter filmens premiär.
2. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Från Stieg Larssons böcker till Hollywoods filmversioner så har Lisbeth Salander alltid varit en hårdhudad rövsparkare med lika mycket integritet som hjärna. Hon är också en överlevare av sexuella övergrepp och våldtäkt.
Därför tyckte många att det var både underligt och i dålig smak att på affischen till David Finchers efterlängtade filmatisering presentera Rooney Mara som karaktären halvnaken omslingrad av sin manliga, påklädda motspelare, Daniel Craig. Mara försvarade det med att den bara var en teaser och dubbelmoralen i att få hade reagerat om hon gjort något våldsamt.
3. The Heat (2013)
20th Century Fox hade tydligen missat att när McCarthy var aningen överviktig när hon etablerades som stjärna med sin Oscarsnominerade insats i ”Bridesmaids”. För när de photoshoppade postern till actionkomedin med Sandra Bullock så försökte de desperat få McCarthy att se betydligt smalare ut än i både filmen och verkligheten. Resultatet är inte bara att hon inte ser ut som sig själv men knappt ser mänsklig ut överhuvudtaget.
Stjärnans fans rasade men hon kommenterade det hela med humor och sade att hon nästa gång lika gärna vara huvudlös.
4. Iron Man 3 (2013)
Marvels konstanta skördande av framgång genom åren hotades av trubbel när den tredje filmen om Robert Downey Jr:s populäras superhjälte släpptes.
Kanadensiska, serietecknande bröderna Ben och Ray Lai påstod att Marvel kopierat deras arbete efter att de anlitats av studiojätten 2002. Trots uppenbara likheter så lyckades Marvel övertala domaren att deras poster var en egen uppfinning och vann åtalet.
5. Oldboy (2013)
Fotografen och grafiska designern Juan Luis Garcia anlitades för göra postern till Spike Lees remake av den koreanska kultfilmen men tackade nej till ett orimligt lågt arvode.
Lees produktionsbolag Forty Acres and a Mule Filmworks använde sig av designen ändå och när Garcia försökte skrev ett brev till Lee innan han vidtog rättsliga åtgärder så svarade regissören med att han aldrig hört talats om honom. Så småningom gjorde parterna upp och Garcia meddelade att alla gått vidare.
6. The Roommate (2011)
Oroa dig inte, om du aldrig hört talats om eller sett den här psykologiska rysaren så är det för att den totalsågades och knappt släpptes i Sverige.
Men som om den skadan inte var illa nog så ansåg Southwestern College att man inte bett om ordentligt lov att få använda deras adminstrationsbyggnad på affischen. Man trodde att filmen eventuellt kunde skada skolans rykte och började se på rättsliga möjligheter innan byggnaden raderades från filmens hemsida och framtida marknadsföringsmaterial.
7. Snyggingar (2020)
Det är inte bara Hollywood-filmer vars posters får folk att rasa. När det franska dramat om unga flickor i en dansgrupp skulle marknadsföras på Netflix valde man av någon anledning att ersätta originalpostern med en där de fyra, minderåriga flickorna poserar i utmanande kläder och poser.
Folk rasade innan de ens sett filmen, en bojkott inleddes, publik klagade på att filmen inte motsvarade postern, Texas (som har en lag mot uppvisande av barns kön) stämde och regissören Maïmouna Doucouré mottog dödshot.
Och ja, Netflix bad om ursäkt och uppdaterade marknadsföringsmaterial. Kanske lärde de sig att inte sexualisera barn, speciellt när filmen i fråga handlar om det problematiska i att sexualisera barn...
8. Spider-Man: Homecoming (2017)
Man kan fråga sig hur Sony som har så mycket pengar, resurser och erfarenhet släppte den officiella postern till Tom Hollands första äventyr som superhjälten i det skick den var. Men det gjorde de.
Efter några briljanta teaser-affischer så kom en rörig, ologisk soppa till poster som bäst kan liknas vid en en grafisk designers och filmälskares gemensamma mardröm. Såväl fans som experter inom området bemötte med både ilska, förvirring och hånfulla parodier.
9. Star Wars: The Force Awakens (2015)
På den officiella postern var hjälten Finn (John Boyega), tydligt och logiskt nog en av huvudpersonerna precis som i själva filmen.
När den skulle marknadsföras i Kina såg det dock annorlunda ut. Helt plötsligt var Finn krympt så pass att det var lätt att missa honom helt medan vissa sidokaraktärer med betydligt kortare speltid hade desto större utrymme. Många anklagade för rasism och det är svårt att se någon annan anledning, speciellt då rollfigurerna Poe Dameron och Maz Kanata (som också spelas av icke-vita skådespelare) skrotades helt.
10. Tomb Raider (2018)
Vår svenska stolhet Alicia Vikander var ett perfekt val att ta över facklan från Angelina Jolie som den populära TV-spelshjältinnan.
Men även om det tidigt framkom att man fokuserat mer på karaktärens imponerande färdigheter snarare än sexuella utstrålning så var det svårt att tänka på annat än utseendet när postern anlände. Inte för att - som flera pilska, bakåttänkande nördar påpekade - Vikander saknade den oproportionerliga kroppen den animerade Lara Croft är känd för.
Snarare att någon klåfingrig photshoppare lyckas få Vikander att likna vad många ansågs var en långhalsad velociraptor.
11. Trubbel i paradiset (2009)
En stjärnspäckad komedi om tre par på terapiresa i semesterparadis... om man ska tro de utländska affischerna. På dessa raderade man filmens fjärde - och svarta - par, spelade av Faizon Love och Kelli Hawk.
Love stämde Universal Pictures för diskriminering och släppte ett uttalande om att han hoppades framtida generationer skulle slippa den typen av rasism. För att göra saken värre så togs motspelaren Vince Vaughn in för att varna Love om att uppmärksamheten kunde skada karriären. Så småningom kom Love och Universal fram till en överenskommelse.
12. X-Men: Apocalypse (2016)
I den sjätte ”X-Men”-filmen introducerades den allt annat än snälla mutantskurken Apocalypse, spelad av Oscar Isaac, som snart smygvisades för publiken på olika filmposters. På en av de kramar han med ett fast grepp om halsen livet ur den betydligt mindre mutanten Mystique (Jennifer Lawrence) och många reagerade på det lite udda användningen av våld på affischen.
Både kvinnoaktivister ledda av Rose McGowan och magasin som The Telegraph ifrågasatte varför man skulle marknadsföra en superhjältefilm med sådant tydligt kvinnovåld.
Vilka filmposters har gjort dig riktigt förbannad?