Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

11 oktober 2024 | 06:00

Vilken filmhelg! 3 helt nya Netflix-filmer har premiär idag

Snart helg, och det betyder en sak: nya filmer på Netflix!
Lagom till helgen får tre väldigt olika filmer från olika delar av världen premiär på Netflix. Om höstrusket håller i sig är det bara att sätta sig framför rutan med snacks, en gosig filt och gott sällskap. Både action, drama och romantik finns bland helgens alternativ: 
 
 

Uprising 

 
Park Chan-wook ("Oldboy", "The Handmaiden") har skrivit och producerat denna storfilm i regi av Sang-man Kim. Historien utspelar sig under en kaotisk period efter kriget i Joseon-eran som förvandlat två barndomsvänner till bittra fiender. Den ena besitter fantastisk stridsförmåga men är slav och försöker bli fri, den andra är hans före detta mästare som också råkar vara ättling till Joseons mäktigaste militärfamilj. Storslagna strider och våldsamma slagsmålsscener utlovas. 
 
 

Den andras plats

 
Vi är i Chile år 1955. En populär författare, María Carolina Geel, mördar plötsligt sin älskare. En blyg sekreterare, Mercedes, som arbetar för domaren som försvarar María, får upp ögonen för fallet och börjar gräva i händelsen. Efter att ha varit i författarens lägenhet börjar Mercedes ifrågasätta saker och ting; sitt egna liv och kvinnors roll i samhället. Dramat är regisserad av den tvåfaldigt Oscarsnominerade Maite Alberdi och är Chiles Oscarsbidrag för bästa internationella film 2025. 
 
 

Lonely Planet 

 
Laura Dern ("Jurassic Park") och Liam Hemsworth ("The Hunger Games") möts i denna romantiska dramathriller regisserad och skriven av Susannah Grant (som också skrivit "Erin Brockovich"). En författare med skrivkramp tar saken i egna händer och åker till Marocko för att hitta inspiration till sitt skrivande. Väl framme möter hon en ung man som fångar hennes intresse, och innan hon vet ordet har hon dragits in i en livsförändrande och elektrisk kärleksresa. Hur kommer detta gå? Den som spanar in filmen får veta. 
 
Vilken av dessa tre filmer lockar mest? Kommentera gärna. 
| 11 oktober 2024 06:00 |