RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

27 augusti 2024 | 09:30

6 potentiella regissörer som kan få tackla nästa Bond-film

Det ryktas om att Eon Productions har börjat träffa några heta kandidater.
Det kommer dröja innan vi får se en ny film om superspionen James Bond på bioduken. Det finns varken ett manus eller en idé för en ny film, enligt World of Reel - men producenterna har redan börjat träffa potentiella kandidater till registolen.
 
Sex regissörer omnämns just nu som särskilt intressanta för EON Productions. Och nej, Christopher Nolan är inte en av dem. Man söker visst efter någon "trygg och van utan en distinkt personlig stil"... alltså någon som lätt kan hoppa in i en etablerad franchise och göra precis som producenterna säger.
 
De flesta namnen kommer från brittiska Telegraph, och har inte bekräftats av några mer trovärdiga källor - ta detta rykte med en nypa salt så länge.
 
Här är favoriterna till registolen:
 
Edward Berger - tysk regissör bakom flerfaldigt Oscarsvinnande krigsdramat "På västfronten intet nytt"
 
David Michod - känd för filmer som "The King" och "War Machine"
 
Bart Layton - gjorde omtalade dokumentären "The Imposter" och senast heist-filmen "American Animals" från 2018
 
Yann Demange - har filmerna "White Boy Rick" och "'71" bakom sig. Han var en potentiell kandidat redan för "No Time to Die".
 
Martin Campbell - här snackar vi veteran. Campbell återupplivade Bond-serien med "Goldeneye" och igen med "Casino Royale". Frågan är om 80-åringen skulle ta på sig uppdraget en tredje gång?
 
Kelly Marcel - den enda kvinnan på listan är mer känd som manusförfattare bakom "Cruella" och "Venom"-filmerna. Hon regidebuterar med kommande "Venom: The Last Dance".
 
När MovieZine fick chansen att intervjua Yann Demange för fem år sedan bekräftade han en dialog med Bond-producenterna, men att tajmningen var fel då han var mitt uppe i annat. Kanske får han en ny chans?
 
- Skulle jag vilja göra en Bond-film? Ja, jag skulle vara öppen för att diskutera det, absolut. Jag älskar franchisen. I den tid vi lever i nu kan nästa Bondfilm bli något mycket intressant. Var kan det ta vägen i det politiska klimatet? Hur ser dagens Bond ut?, sa Demange till mig.
| 27 augusti 2024 09:30 |