Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 september 2024 | 08:00

Harry Potter, gullig robot & Zelda – 6 spännande spel som släpps i september

"Harry Potter: Quidditch Champions", "Astro Bot" och ett nytt Zelda-spel är några av titlarna som släpps i september.
Spelhösten är officiellt igång och bjuder på en hel del smarriga titlar att sätta sig framför när regnet faller utanför fönstret. I september får vi bland annat åka kvast i "Harry Potter: Qudditch Champions", slakta zombier med motorsåg som en cheerleader i "Lollipop Chainsaw RePOP" och utforska Hyrule i ett nytt "The Legend of Zelda".
 
Här är de 6 mest spännande spelen som släpps under september 2024.
 

"Harry Potter: Quidditch Champions"

 
 
När "Hogwarts Legacy" släpptes förra året införlivades många spelares fantasier om att bli en elev på skolan för häxkonster och trolldom från de älskade böckerna och filmerna, men det var något som saknades – den udda sporten Quidditch.
 
I "Harry Potter: Quidditch Champions" får vi äntligen plocka fram kvasten som en karaktär du designar själv och välja mellan de fyra positionerna jagare, sökare, slagare och vaktare i en kampanj för en spelare eller tillsammans med vänner över nätet.
 
På förhand har kritikerna inte varit överdrivet positiva, då en på sajten Gamesradar beskrev det som att det lånar spelmekanik från spelet baserat på "Harry Potter and the Philosopher's Stone" som släpptes för över 20 år sedan.
 
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch, PC)
Släpps: 3 september
 

"Astro Bot"

 
 
När ett nytt storskaligt spel som Super Mario lyser med sin frånvaro tar Playstation tillfället i akt genom att släppa det lovande plattformsspelet "Astro Bot", som är en uppföljare till det fantastiska "Astro's Playroom" som släpptes gratis i samband med Playstation 5.
 
På över 80 färgsprudlande banor får du hoppa runt som den söta lilla roboten där funktionerna i handkontrollen Dualsense förhoppningsvis används lika väl som i föregångaren. Med olika unika förmågor du låser upp under äventyrets gång får du möta bossar och en hel del kända ansikten från andra Playstation-spel – som Kratos från "God of War", Aloy från "Horizon" och Nathan Drake från "Uncharted".
 
Det här ser faktiskt ut att kunna tävla med Nintendo och deras plattformsspel, så jag håller alla tummar och tår jag har. Har du ett PS5 och inte har spelat "Astro's Playroom" kan jag verkligen rekommendera det.
 
Format: PS5
Släpps: 6 september
 

"Warhammer 40,000: Space Marine 2"

 
 
Har du någon gång byggt ihop, målat eller bara beundrat en Warhammer-figur kan "Warhammer 40,000: Space Marine 2" vara något för dig, som är en uppföljare till den hyllade föregångaren från 2011.
 
I det svulstiga science fiction-universumet från det över 30 år gamla figurspelet är du ultramarinsoldatet Titus ensam eller tillsammans med två andra spelare kämpar mot de skräckinjagande tyraniderna som hindrar deras rymdkolonism.
 
"Warhammer 40,000" ska dessutom bli tv-serie på Amazon Prime Video med ingen mindre än det stora fanet Henry Cavill ("Man of Steel", "The Witcher"), både som skådespelare och producent.
 
Format: PS5, Xbox Series X/S, PC
Släpps: 9 september
 

"Lollipop Chainsaw RePOP"

 
 
2012 släpptes spelet "Lollipop Chainsaw", som har blivit något av en kultklassiker. Spelet gjordes av japanen Goichi "Suda 51" Suda ("No More Heroes", "Killer 7") och ingen mindre än "Guardians of the Galaxy"-regissören och nuvarande DC-chefen James Gunn.
 
Här följer vi cheerleadern Juliet Starling, som på sin 18-årsdag får som oväntad födelsedagspresent att en zombieapokalyps drar igång. Med sin halvdöda pojkväns avhuggna huvud och en motorsåg ger hon sig iväg för att slakta zombier och rädda världen.
 
"Lollipop Chainsaw RePOP" är en ny version med 4K-upplösning och 60 fps, så har du inte spelat den här gamla pärlan har du chansen nu.
 
Format: PS5, Xbox Series X/S, Switch, PC
Släpps: 12 september
 

"The Karate Kid: Street Rumble"

 
 
I väntan på de sista avsnitten av "Cobra Kai" på Netflix kan man dämpa begäret med spelet "The Karate Kid: Street Rumble"
 
Spelet är någon sorts uppföljare till Netflix-serien där vi får kämpa på gatorna med 16-bitarsgrafik som påminner om spel som "Streets of Rage" eller "Double Dragon". Här får vi spela som ikoniska karaktärer som Daniel LaRusso, Mr Miyagi, Ali Mills och Kumiko.
 
En kul detalj är att det här är det andra "The Karate Kid"-spelet någonsin, efter ett NES-spel från 1987.
 
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch, PC
Släpps: 20 september
 

"The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom"

 
 
Under "The Legend of Zelda-"seriens historia har vi aldrig fått spela som prinsessan i titeln (förutom i det urusla "Zelda: The Wand of Gamelon"), så det är minst sagt på tiden att det är hennes tur att rädda Link i det gulliga "The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom".
 
Med grafik som påminner om remaken av "The Legend of Zelda: Link's Awakening" får vi utforska Hyrule med hennes Tri Rod, som kan skapa imitationer av föremål och monster för att lösa pussel.
 
När Link försvinner in i en mystisk portal samtidigt som liknande hål har öppnats i landet är det upp till Zelda att lösa det hela, tillsammans med fen Tri. Det kanske inte är ett lika påkostat spel som "Tears of the Kingdom", men visst verkar det charmigt?
 
Format: Switch
Släpps: 26 september
| 1 september 2024 08:00 |