Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2024 | 17:30

Alexander Skarsgård och 8 andra skådisar som nästan spelade The Crow

Långt innan Bill Skarsgård fick rollen var flera stora Hollywood-namn kopplade till en reboot.
När goth-thrillern "The Crow" flyger in på svenska biodukar är det ett filmprojekt som Hollywood försökt få till i mer än 15 års tid.
 
Innan Bill Skarsgård till slut fick på sig eyelinern för att spela den hämndlystne Eric Draven var många andra kända skådisar aktuella för rollen. Bland annat har det ryktats om Ryan Gosling, Mark Wahlberg, Tom Hiddleston och brorsan Alexander Skarsgård.
 
Luke Evans, James McAvoy, Bradley Cooper och Jack Huston är andra som kom mer eller mindre nära. Senast stod Jason Momoa redo att filma - även den gången föll projektet i kras.
 
"The Crows" många misslyckade försök till att lyfta kan bland annat skyllas på bråk om rättigheterna, och flera filmbolag har lagt ned mycket pengar för att försöka få till en reboot av den kultförklarade filmen från 1994 med Brandon Lee.
 
Häng med när vi summerar alla "The Crow"-nyheter genon åren:
 
● Redan i december 2008 kom de första rapporterna om Hollywoods försök att återuppliva "The Crow". Stephen Norrington ("Blade") fick uppdraget.
 
● I oktober 2010 lämnade Norrington registolen. Samma månad erbjöds Mark Wahlberg huvudrollen som Eric Draven.
 
● I november 2010 valde Mark Wahlberg att hoppa av projektet.
 
● I februari 2011 nämnde vi den spanska nykomlingen F. Javier Gutiérrez som en möjlig regissör.
 
● I april 2011 kom "28 veckor senare"-regissören Juan Carlos Fresnadillo ombord. En vecka senare nämndes Bradley Cooper som en kandidat för huvudrollen.
 
● I augusti 2011 fick Bradley Cooper dra sig ur på grund av schemakrockar med andra filmer. Han gjorde "Du gör mig galen!" istället och det var nog ett klokt val. Mark Wahlberg (han igen) och Channing Tatum nämndes som potentiella ersättare.
 
● I oktober 2011 hoppade Fresnadillo av filmen.
 
● I februari 2013 skrev vi om att James McAvoy var aktuell för huvudrollen. Då var det tanken att spanjoren F. Javier Gutierrez skulle regissera.
 
● I april 2013 kom det rykten om att Alexander Skarsgård var påtänkt för rollen. I samma veva snackades det också om Tom Hiddleston ("Thor").
 
● I maj 2013 blev Luke Evans klar för att spela The Crow. "Det är en fantastisk roll, originalfilmen är väldigt bra och den har ju blivit kult" sa han till MovieZine kort därpå.
 
● I januari 2015 hade Luke Evans lämnat filmprojektet efter nära två år. Han orkade antagligen inte vänta på att det aldrig blev av.
 
● I mars 2015 föll valet Jack Huston som näste skådespelare tänkt att axla rollen. "The Crow"-skaparen James O'Barr var mycket nöjd med valet.
 
● I november 2015 fanns det planer på att börja filma följande vår. Regissören Corin Hardy blev den fjärde att komma ombord.
 
● I mars 2016 rapporterades det om att regissören Colin Hardy av efter två år. Relativity Media hade redan investerat 7 miljoner i filmen.
 
● I september 2016 verkade det som att filmen kunde spelas in i januari följande år med Jason Momoa i huvudrollen.
 
● I november 2016 stötte "The Crow Reborn" på motgångar. Filmen lämnade filmbolaget Relativity Media och hamnade åter hos Davis Films. Originalets producent Edward R. Pressman utlovade "en adaption mer trogen James O’Barrs serieroman".
 
● I september 2017 köpte Sony rättigheterna till "The Crow Reborn", och planerade början på en ny film-franchise.
 
● I maj 2018 stod det klart att regissören Corin Hardy och Jason Momoa hade lämnat "The Crow". Då hade Hardy jobbat med filmen i 3,5 års tid. "Mitt svåraste beslut" sa han.
 
● I januari 2020 skrev vi om att en ny version av "The Crow" återigen var på gång.
 
● I april 2022 stod det klart att Bill Skarsgård gör huvudrollen i "The Crow", med Rupert Sanders som den femte regissören ombord.
| 29 augusti 2024 17:30 |