Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 oktober 2024 | 13:00

Andy Serkis medverkar i unika och läckra "Clair Obscur: Expedition 33"

Även Charlie Cox ("Daredevil") är med i rollistan för det efterlängtade rollspelet.
Någon gång under 2025 släpps spelet med det udda namnet "Clair Obscur: Expedition 33", som är ett mörkt fantasyrollspel av franska Sandfall Interactive.
 
Spelet utspelar sig i en värld inspirerad av den franska belle époque-eran (1871 fram till första världskrigets utbrott 1914), där vi följer hjältarna Gustave och Luna som försöker stoppa en målare som har kraften att ta kål på alla individer av en viss ålder när hon målar den siffran i himlen.
 
Det som utmärker spelet allra mest är den läckra grafiken och de häftiga turordningsbaserade striderna, där dina tajmade knapptryck spelar roll.
 
I en ny trailer avslöjas det även att en del intressanta skådespelare lånar ut sina röster. Vi hör bland annat Charlie Cox ("Daredevil") som Gustave, Jennifer English ("Baldur's Gate 3") som Maelle, Kirsty Rider ("Sandman") som Lune och Andy Serkis ("Sagan om ringen", "Black Panther") som skurken Renoir.
 
Utvecklarna på Guillaume Broche har tidigare sagt att ett av målen med "Clair Obscur" är att skapa ett påkostat turordningsbaserat rollspel, inspirerat av bland annat "Final Fantasy" och "Persona". Utvecklingsteamet består av cirka 30 personer.
 
Spelet är under utveckling till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC.
 
 
 
 
| 17 oktober 2024 13:00 |