Serie

Skribent

Viktor Eriksson

9 oktober 2024 | 22:00

BBC återvänder till superklassikern “Stolthet och fördom”

Ny spinoff ska fokusera Lizzy Bennets syster Mary.
BBC återvänder till “Stolthet och fördom” med en ny spinoff “The Other Bennet Sister” som ska fokusera på Lizzy Bennets syster Mary, rapporterar Variety. Spinoffen ska baseras på Janice Hadlows bok med samma namn som handlar om det mellersta Bennet-barnet.
 
“Doctor Who” producenten Bad Wolf kommer att göra tv-serien som kommer att bestå av tio avsnitt, varav samtliga skrivs av Sarah Quintrell (“The Power”).
 
"Till skillnad från sina systrar är Mary inte den typiska hjältinnan i ett kostymdrama…. Hon är klumpig, ängslig, predikande, full av fakta, en förfärlig sångerska… förbisedd av sin mor och verkar vara dömd till ett tomt danskort för resten av sitt liv... tills Mary tar saken i egna händer,” står det i synopsisen för tv-serien.
 
BBC:s tv-serie-version av “Stolhet och fördom” som släpptes 1995 var en enorm framgång både i Storbritannien och internationellt. I huvudrollerna sågs Jennifer Ehle som Lizzy och Colin Firth som Mr Darcy. Än så länge har ingen av skådespelarna avslöjats för den nya produktionen.  
| 9 oktober 2024 22:00 |