Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 juni 2024 | 09:15

Bekanta "Sagan om ringen"-karaktärer kan komma tillbaka i filmen om Gollum

Andy Serkis berättar också att titeln "The Hunt for Gollum" kan ändras.
Andy Serkis är skådespelaren känd för sina performance capture-prestationer, som gett liv åt både King Kong och Gollum. Den senare får snart göra comeback i JRR Tolkiens fantasyvärld. För inte så längesen blev det klart att en ny film om Gollum planeras. Det blir den första av flera nya spelfilmer i "Sagan om ringen"-franchisen.
 
- "The Hunt for Gollum" är en arbetstitel. Den kan fortfarande ändras. Men det kommer bli Midgård enligt hur Gollum upplever den världen, berättar Serkis enligt Popverse.
 
- Det är för tidigt att berätta något än. Men jag kan säga att det blir en djupdykning där vi får utforska karaktären Gollum. Det kan hända att karaktärer vi känner igen kommer tillbaka. Jag tänker inte säga vilka.
 
Andy Serkis och Warner Bros började snacka om en ny Gollum-film "för åtta månader sen". Producenterna Fran Walsh och Phillipa Boyens är ombord, och har jobbat med Serkis på både "Sagan om ringen"- och "Hobbit"-trilogin.
 
- De sa till mig: "Andy, vi vill återse Midgård. Det finns så många spännande historier som man kan jobba med. Vi vill börja en ny våg av filmer genom att återse Gollums värld. Jag blev ombedd att regissera och det var en dröm som blev sann för mig, minns han.
 
- Gollum har aldrig lämnat mig, han lurar inom mig än, tillägger Serkis.
 
"Lord of the Rings: The Hunt for Gollum" - eller vad den nu får heta - kommer på bio 2026. Innan dess ska vi få animerade äventyret "Sagan om ringen: Striden vid Rohan" redan i jul.
| 28 juni 2024 09:15 |