Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 augusti 2024 | 11:00

Bekräftat: "Indiana Jones and the Great Circle" släpps i december

Spelet släpps även till Playstation 5 någon gång i början av 2025.
Under gårdagens Gamescom Opening Night Live fick vi veta att det efterlängtade spelet "Indiana Jones and the Great Circle" av svenska Machinegames släpps på Xbox Series X/S och PC den 6 december.
 
Spelet utspelar sig mellan händelserna i "Jakten på den försvunna skatten" och "Indiana Jones och det sista korståget" där den äventyrliga arkeologen ger sig ut för att stoppa olika ondsinta grupper från att få tag på en kraft kopplat till den stora cirkeln, som är mystiska platser runt om i världen som formar en cirkel på kartan.
 
Här kommer vi få besöka platser som Rom, Thailand, Egypten, Shanghai och Himalayas.
 
Vi fick även en ny trailer där röstskådespelaren Troy Baker berättar om vad spelet har att bjuda på – vilket verkar vara allt man kan vänta sig av ett Indiana Jones-äventyr.
 
 
Ur ett förstapersonsperspektiv får vi kontrollera Indiana Jones och använda den ikoniska piskan, hans pistol och även knytnävarna. Här får vi även lösa pussel och klättra runt en del, vilket får spelet att påminna om "Uncharted"-serien.
 
Under Gamescom bekräftades det även att "Indiana Jones and the Great Circle" kommer till Playstation 5 någon gång i början av 2025.
 
När Microsoft köpte Bethesda (som äger Machinegames) trodde de flesta att spelet skulle bli exklusivt på Xbox och PC, men så blir det alltså inte.
| 21 augusti 2024 11:00 |