Serie

Skribent

Alexander Svensson

10 augusti 2024 | 13:00

Bekräftat: Två älskade "Star Wars"-karaktärer återvänder i säsong 2 av "Andor"

Två av de största namnen i "Rogue One" gör Diego Luna sällskap när "Andor" återvänder 2025.
Disney passade på att prata en del “Star Wars” på sin stora D23-mässa under natten, och en av titlarna som visades upp var “Andor”. Den hyllade serien ska som bekant fortsätta med en andra (och avslutande) säsong. Ursprungligen var premiären tänkt att bli i år, men förra årets strejk ställde till det, och nu bekräftade man att säsongen släpps 2025.
 
Utöver premiärfönster visade man även upp en trailer, som tyvärr bara var till för de lyckligt lottade som närvarade på presentationen, men information om vad som visades har sipprat ut på nätet. Mest intressant är att två gamla fan-favoriter från “Rogue One” dök upp: K2-SO och direktör Orson Krennic.
Ben Mendelsohn som Krennic i "Rogue One".
 
Att K2 är med är knappast en överraskning. Den store droiden var Cassian Andors lojale följeslagare i “Rogue One”, och med tanke på att säsong 2 av “Andor” ska visa oss Cassians liv fram till den filmen så är det ett måste att ha med honom. Alan Tudyk återvänder i rollen.
 
Att Krennic, som var skurken i “Rogue One”, återvänder var kanske inte lika givet, men oerhört kul ändå. Ben Mendelsohns skurk var en av höjdpunkterna med “Rogue One”, och med tanke på att “Andor” utforskar ränksmideriet och positionerandet inom Imperiet så är det inte märkligt att man hittat utrymme för honom. Mendelsohn kommer återvända och göra repris på karaktären.
 
Så, sammanfattningsvis: "Andor" återvänder 2025, och rollistan kommer, utöver återvändande namn som Diego Luna, Stellan Skarsgård och Adria Arjona även inkludera Alan Tudyk som K2-SO och Ben Mendelsohn som Krennic.
| 10 augusti 2024 13:00 |