Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juni 2024 | 16:00

Bert kommer tillbaka i en ny biofilm

Med "Suedi"-regissören Manuel Concha bakom kameran.
Ständigt populäre bokkaraktären Bert kommer tillbaka på vita duken i en ny långfilm. Det avslöjar Svenska Filminstitutet i ett pressmeddelande om nya produktionsstöd. Filmen som går under arbetsnamnet "Bert 2" tilldelas 4 miljoner kronor i stödbelopp.
 
För regin står Manuel Concha, känd för komedin "Suedi" som blev en tittarsuccé på Viaplay under 2021. Han har också regisserat avsnitt av serier som "Bäckström" och "Heder". MovieZine har sökt regissören för en kommentar.
 
Manusförfattare Tapio Leopold verkar ha bra koll på materialet - han har både skrivit filmen "Berts dagbok" från 2020 och tv-serien "Bert" från 2021.
 
Med tanke på att båda de senaste Bert-skådisarna Hugo Krajcik och Adrian Macéus hunnit fylla 19 år känns det rimligt att anta att en helt ny förmåga får ta över huvudrollen i den kommande filmen, som riktar sig mot målgruppen 10-14 år.
 
Karaktären Bert Ljung gjorde sin debut i Anders Jacobsson och Sören Olssons böcker år 1987. De har också skrivit de flitigt filmatiserade böckerna om Sune.
| 22 juni 2024 16:00 |