Film

Skribent

Andreas Samuelson

29 juni 2024 | 14:30

”Black Panther”-regissören Ryan Coogler gör film av serietidning - beskrivs som ”John Wick” möter ”Looper”

Den Oscarsnominerade filmskaparen ska producera filmatiseringen av ”A Vicious Circle”.
Ryan Coogler har varit löjligt framgångsrik som regissör från hyllade debuten ”Fruitvale Station” till kioskvältarna ”Creed” och ”Black Panther”-filmerna. Men han har även agerat exekutiv producent på filmer som ”Judas and the Black Messiah”, ”Space Jam: A New Legacy” och ”Creed III”.
 
Nu fortsätter han bana väg för andra regissörer när han producerar filmatiseringen av serietidningen ”A Vicious Circle”. Historien är en actionthriller om yrkesmördare från framtiden som jagar varandra genom tiden och beskriver som ”John Wick” möter ”Looper”. Serien blev en stor framgång när den släpptes 2022, finns på flera språk och har vunnit flera priser.
 
Hollywood Reporter skriver att det är Universal Pictures som köpt rättigheterna och för manuset står Mattson Tomlin (”Terminator Zero”), som även skapat serien tillsammans med Lee Bermejo. Tomlin skriver även på manuset till andra kommande filmer, inklusive ”The Batman - Part II” tillsammans med Matt Reeves.
 
Ännu en fjäder i hatten för Coogler, mannen som även har en reboot av ”Arkiv X”, en musikal med Prince-musik och sin egen femte film med Michael B. Jordan på G!
| 29 juni 2024 14:30 |