Film

Skribent

Alexander Svensson

23 juli 2024 | 07:30

Brendan Frasers nästa roll: Eisenhower i film om D-dagen

Hollywood ska nu filmatisera väderrapporten inför D-dagen.
Andra världskrigsfilm är en evigt populär genre, och nu är det dags för ytterligare en, i form av filmen “Pressure”, som har en spännande premiss. Vi ska få följa upptakten till de allierades landstigning i Normandie 1944, också känt som D-dagen. Filmen är en sann berättelse, och kretsar kring den brittiske meterologen James Stagg som är ansvarig för att se till att landstigningen sker under ideala väderförhållanden.
 
Brendan Fraser, som vann en Oscar för “The Whale” och sedan dess synts i förra årets “Killers of the Flower Moon” är enligt Deadline klar för en stor roll i “Pressure”., Han ska spela den amerikanske generalen (och sedermera presidenten) Dwight “Ike” Eisenhower. Eisenhower var under andra världskriget överbefälhavare för de allierade i Europa, och en av USAs mest dekorerade generaler genom tiderna.
 
Fraser är inte ensam i filmen: huvudrollen som James Stagg är också rollsatt med ingen mindre än Andrew Scott (“Ripley”). Regisserar gör Anthony Maras (“Hotel Mumbai”). Enligt Deadline börjar “Pressure” spela in i september.
| 23 juli 2024 07:30 |