Film

Skribent

Viktor Eriksson

29 september 2024 | 12:30

Bruce Willis brukade oväntat ringa upp Haley Joel Osment efter “Sjätte sinnet”

Den tidigare barnskådespelaren säger att han inte pratat med sin kollega efter sjukdomsbeskedet.
I år var det 25 år sedan “Sjätte sinnet” med Bruce Willis och Haley Joel Osment hade premiär och fick hela världen att säga “Näe..” åt dess berömda slut. Nu berättar den dåvarande barnstjärnan Haley Joel Osment om hur det var att jobba med Bruce Willis vid tillfället.
 
– Det var fantastiskt! Jag hade jobbat med Tom Hanks tidigare i “Forrest Gump” och andra stora skådespelare, men vid det här laget var jag så gammal att jag hade sett många av Bruce filmer, vilket gjorde det hela ännu roligare, säger Haley Joel Osment till EW.
 
Haley Joel Osment berättar att Bruce Willis också såg till att de fortsatte hålla kontakten efter inspelningen av filmen.
 
– Jag hade mycket kontakt med honom åren efter att filmen släpptes. Han brukade lämna meddelanden på röstbrevlådan i vårt hem mellan varven och bara kolla läget.
 
– Ibland ringde han helt oväntat, som inför en resa. Vi åkte till Japan tillsammans två gånger, om jag minns rätt, för att gå på premiären av “Sjätte sinnet” i två olika städer. Så han ringde innan det och ibland kom jag bara hem från skolan och telefonsvararen blinkade och det var han som sa typ “Hej, Haley Joel. Det är bara jag som säger hej”. Jag behöver verkligen hitta de där gamla banden. Jag vet att vi sparade dem.
 
I februari 2023 meddelade Bruce Willis familj att skådespelaren skulle pensionera sig eftersom han diagnostiserats med frontallobsdemens. En sjukdom som kännetecknas av personlighetsförändring, apati, nedsatt exekutiv förmåga och försämrad social funktion. I intervjun säger Haley Joel Osment att han än så länge inte haft kontakt med Bruce Willis efter beskedet.
 
– Jag känner hans döttrar lite grann, men jag har inte pratat med honom sedan nyheterna om hans hälsa de senaste åren.
| 29 september 2024 12:30 |