Nu var det dock hög tid för den att debutera, ifall dess senareläggning har påverkat serien positivt eller negativt återstår nu att se i de kommande avsnitten. Om man nu orkar härda ut efter den minst sagt svajiga piloten. Den främsta anledningen till dess senareläggning ska ha varit att skaparna av serien efter några filmade avsnitt ansåg att den banat iväg och tappat huvudspåret som det, enligt dem själva, stabila och imponerande pilotavsnittet skapade. Det brukar sällan ses som positivt då serier blir uppskjutna, omfilmade eller rent av omcastade, "Crisis" verkar dessvärre inte vara något undantag.
Seriens skaparen heter Rand Ravich, en herre som stod bakom den underskattade och alldeles för tidigt nedlagda thrillerserien "Life" och som huvudproducent står regissören/producenten/manusförfattaren Phillip Noyce. Noyce har tidigare bland annat gett oss filmer som "Patrioter", "Lugnt Vatten" samt "Salt" och på TV-seriesidan hittar vi "Lights Out" och det fantastiska gangsterdramat "Brotherhood". Med andra ord finns det hyggligt starkt folk bakom det hela, detta verkar dock spela mindre roll, jag tror nämligen NBC (återigen) har dragit sig en nitlott här.
Premissen för "Crisis" är som följande; vid en studieresa för eleverna på Ballard High, en skola vilken utbildar sönerna samt döttrarna till eliten i Washington DC, tas tonåringarna och deras medhjälpare som gisslan då deras buss hamnar i bakhåll på en enskild och öde landsväg. En nationell kris uppstår, i gruppen bland ungdomarna finns nämligen inte endast barn till höga VD:s och internationella diplomater, där finns även självaste presidentens son. Dessutom upptäcker en av de FBI-agenter som sätts på fallet; Susie Dunn (Rachael Taylor), att hennes systerdotter finns med bland de kidnappade ungdomarna. Man skulle väl med andra ord kunna säga att TV-seriens titel återspeglar dess handling ganska så väl, men dessvärre även dess utförande och innehåll.
Kidnappningsdramor av den här varianten har vi självklart sett tidigare, både vad det gäller film och TV-serier. Frågan är då ifall denna kan sålla sig in bland de bättre? Själv är jag alltså ytterst tveksam och detta är milt uttryckt. Det må visserligen vara bra skapare samt producenter inblandade men ibland hjälper inte ens det. Jag är rädd för att tittarna kommer att svika denna. Den har liksom inget som riktigt sticker ut. Att döma av själva pilotavsnittet kändes det hela alldeles för löjligt, plastigt och korkat. Det här är en sådan där serie man mest sitter och suckar och himlar med ögonen till, eller alternativt om man uppskattar en serie som är så dålig att man sitter och skrattar åt eländet.
"Crisis" har dock, förutom bra folk bakom kameran, även en del bra folk framför kameran. I huvudrollen som FBI-agenten Susie Dunn ser vi Rachael Taylor som nog mest är känd för hennes roll i evighetsläkarserien "Greys Anatomy". Som kollegan Marcus Finley hittar vi Lance Cross, en skådis som bland annat gjort roller i filmerna "Our Family Wedding" samt "Steel Magnolias". Det är dock då det kommer till birollerna som rollistan verkligen imponerar för där hittar vi både Dermot Mulroney och Gillian Anderson. Med dessa tu tycker jag väl egentligen att resultatet borde ha blivit mycket bättre, frasen bortkastad talang gör sig definitivt påmind. Trots att jag tycker att Mulroney och främst Anderson är seriens största ljusglimtar så hoppas jag verkligen att de snarast hoppar av, de förtjänar någonting mycket bättre än rollerna i denna sliskiga smet.
Det blir kanske inte helt osökt inte mycket av ros och beröm till "Crisis", nu är ett pilotavsnitt endast ett pilotavsnitt, men då det mer eller mindre är fiasko från första början har jag inte mycket till hopp om fortsättningen heller. Allting var så övertydligt, de flesta av karaktärerna var mest irriterande och själva upplägget rätt jäkla korkat. Ifall ni såg CBS:s stolpskott till serie "Hostages" i höstas så finns det i denna en hel del likheter, där den främsta gemensamma faktorn är att de båda är ungefär lika dåliga. Några varma rekommendationer att se den får ni därmed inte av mig, denna stämplar jag istället med "se på egen risk".
En trailer kom faktiskt redan i maj och här har ni den, döm själva;
Vad tror ni, blir det precis som det nämns i trailern "system failure" eller blir det en framgångssaga? Kommentera gärna nedan!