Film

Skribent

Teodor Stig-Matz

28 juni 2024 | 19:30

När har del 2 av Kevin Costners "Horizon: An American Saga" biopremiär?

Den första delen av "Horizon: An American Saga" verkar vara ett måste för alla som gillar kombon Kevin Costner och hästar. Uppföljaren kommer också i sommar.
Kevin Costner och vilda västern är ett koncept som verkar gå hem i stugorna. Dels har vi klassikern "Dansar med vargar", dels neo-western-succén "Yellowstone". 
 
Fredag den 28 juni har ett av Hollywood-legendarens största western-projekt hittills premiär, både i Sverige och USA. Det handlar om "Horizon: An American Saga - Chapter 1", en vad det verkar mycket episk historia om det amerikanska inbördeskriget.
 
Filmen klockar in på en bit över tre timmar, och förutom Costner (som även sitter i registolen) lockar den med skådespelare som Sienna Miller och Sam Worthington. 
 
Men en fråga många redan ställer sig är följande: om det här är "Kapitel 1", när kommer den andra delen? Är det en Avatar-situation med ett helt decenniums väntetid? 
 
Tack och lov är svaret på den frågan nej. "Horizon: An American Saga - Kapitel 2" kommer redan den 16 augusti i år. Även en tredje och fjärde del är planerade, men har inget klart premiärdatum. Buckle up! 
| 28 juni 2024 19:30 |