Film

Skribent

Alexander Svensson

28 juli 2024 | 14:45

Dan Aykroyd försvarar "Ghostbusters" från 2016

Stjärnan från original-"Ghostbusters" gillade att se Melissa McCarthy och Kristen Wiig ta över som spökjägare.
"Ghostbusters" från 2016 var en oerhört kontroversiell film när den släpptes. Den hade samma koncept som ursprungliga "Ghostbusters" från 1984, med skillnaden att det den här gången var fyra kvinnor i huvudrollerna istället för fyra män, vilket orsakade stor kontrovers och som värst ledde till personangrepp mot de fyra kvinnorna i huvudrollerna.
 
Dan Aykroyd, som spelade en av huvudrollerna i de två ursprungliga "Ghostbusters"-filmerna har nu gjort en intervju med People där han försvarar 2016-rebooten:
 
 
Dan Aykroyd som Ray Stantz i ursprungliga "Ghostbusters".
 
- Jag gillade filmen som Paul Feig gjorde med de spektakulära kvinnorna. Jag var arg på dem när den gjordes för att jag skulle vara producent och jag gjorde inte mitt jobb och bråkade inte om kostnaderna. Och den kostade kanske mer än den borde, det gör de alla. Alla de här filmerna kostar för mycket. 
 
- Men jag gillade verkligen den filmen. Jag tyckte att skurken i slutet var jättebra. Jag älskade så mycket med den. Och, såklart, Kate McKinnon och Leslie Jones och Melissa McCarthy och Kristen Wiig, det blir inte bättre än så. Så jag går ut och säger att jag är så stolt över att ha gett licens åt den filmen och ha varit involverad i den, och jag ger mitt fulla stöd till den och kritiserar den inte alls. Jag tycker att den fungerar jättebra bland alla filmerna som gjorts.
| 28 juli 2024 14:45 |