Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

18 juli 2024 | 23:30

Daniel Espinosa om att regissera "Morbius": Någon annan hade passat bättre

Nu är den svenske filmskaparen tillbaka i Europa för "Madame Luna" och "Helikopterrånet".
"Snabba Cash" blev Daniel Espinosas biljett till Hollywood. Det började rätt bra med ett par uppskattade thrillers och en hygglig scifi-rulle. Sedan kom "Morbius", och med den klart färre lovord än tidigare.
 
I en intervju med Deadline, om karriären och kommande projekt,  ges Espinosa tillfälle att reflektera över hur det var att spela in Marvelfilmen. Var det något han led av?
 
- Ja, att göra en film genom en kommitté tror jag är väldigt svårt och jag kände i slutändan att en annan regissör kanske hade passat bättre. Jag är känd bland filmbolagen för att vara en person med många åsikter, och kanske letade de inte efter den typen av regissör.
 
Nu är han tillbaka i Europa. Den verklighetsbaserade ”Madame Luna” handlar om en flykting från Eritrea som blev ökänd människosmugglare, och har redan gjort en festivalrunda men saknar brett svenskt premiärdatum. "Helikopterrånet", även det baserat på verkliga händelser (närmare bestämt det store värdedepårånet i Västeberga, Stockholm, 2009), är en tv-serie i 8 avsnitt för Netflix som ser ut att släppas senare i år. 
 
Vi får hoppas att det är projekt som passar en man med åsikter bättre än en stor Hollywood-produktion.
 

Läs också: "Helikopterrånet" blir Netflix-serie i regi av Daniél Espinosa

 
| 18 juli 2024 23:30 |