Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2024 | 09:00

Danny Boyle spelade in ”28 Years Later” med iPhone 15

Det blir den dyraste filmen hittills som spelats in med hjälp av mobiltelefoner.
Vem sa att dyra Hollywoodfilmer behöver dyr utrustning? När det kom till att spela in ”28 Years Later” sträckte regissören Danny Boyle ned handen i fickan och drog fram sin iPhone 15.
 
Tidningen Wired berättar att den nya zombiefilmen, med en budget på 75 miljoner dollar, blir den dyraste filmen någonsin att spelas in med smartphones. Tidigare har bland annat Steven Soderbergh (”Unsane”) och Sean Baker (”Tangerine”) valt samma metod, dock för betydligt mindre lågbudgetfilmer.
 
Anledningen? Oklart, och Boyle har själv inte kommenterat detta. Men han har aldrig varit främmande för att testa ny teknik. ”28 dagar senare” (2002) blev till exempel en av de första Hollywoodfilmerna att spelas in med en digitalkamera, vilket gav filmen en distinkt look.
 
”28 Years Later” blir den tredje filmen i zombieserien, och också början på en ny trilogi. Cillian Murphy väntas återvända i sin roll från första filmen. Medverkar gör också Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson och svenske Edvin Ryding (”Young Royals”).
| 20 september 2024 09:00 |