Film

Skribent

Paul Dakwar

21 september 2024 | 18:00

Visste du att... Danny Devito blev biten i pungen av en galen apa under inspelningen av "Batman - återkomsten"

Det krävs bollar av stål att kunna spela en Batmanskurk. Bokstavligen.
“The Penguin” hade premiär på Max för inte så längesen. Vi vet att det kan vara krävande att spela en Batmanskurk. Colin Farrell behövde återhämta sig med en dos Pixarfilmer för att skaka bort Gothamdemonerna som hemsökte honom efter att han dykt ner i skurkrollen.
 
Det krävs alltså en stabil mentalitet och "bollar" för att kunna spela en Batmanskurk. Och för vår älskade före detta Penguin, Danny DeVito, var det mycket mer än bara bildligt talat.
 
Under inspelningen av Tim Burtons “Batman - Återkomsten” (1992) uppstod en minst sagt bisarr situation för Danny DeVito, som spelade den groteska skurken Penguin.
 
Under en scen där en spindelapa skulle leverera ett meddelande till honom, tog det hela en oväntad vändning – apan bet DeVito i pungen. Japp, du läste rätt.
 
– Han (apan) kom ner för trapporna och sedan stirrade på mig innan han hoppade mot mina bollar. Det var helt förskräckligt. Allt gick i slowmotion, berättade DeVito i soffan på "The Graham Norton Show".
 
Large a61ede37d09dbaf23108748424bc096f attachment penguin devito
 
Idag kan han skratta åt det och lyckligtvis skyddades han av sin massiva kostym, men chocken var ofrånkomlig. Att DeVito ens överväger att återvända som Penguin gör honom till en legend i filmvärlden, och den här incidenten blev bara ytterligare ett kapitel i hans imponerande karriär.
 
Large a61ede37d09dbaf23108748424bc096f devito monkey
| 21 september 2024 18:00 |