Serie

Skribent

Alexander Kardelo

15 augusti 2024 | 22:10

Därför tar "Tunna blå linjen" slut - säsong 3 blir den sista

Vi pratar med skådespelarna Oscar Töringe, Anna Sise och Mustafa Al-Mashadani som snart tar farväl av sina karaktärer.
I september är "Tunna blå linjen" tillbaka med en tredje säsong på SVT. Den populära dramaserien som följer Malmöpolisernas arbete och vardag tar också farväl med de sex sista avsnitten. Det bekräftar skådespelarna Anna Sise, Oscar Töringe och Mustafa Al-Mashadani för MovieZine under SVT:s pressträff.
 
Vad kan tittarna förvänta sig av den här säsongen?

Mustafa: Folk kommer få se mycket av det de blev förälskade i under första säsongen. Den där balansen mellan det polisiära och det privata. Den här säsongen är mer back to basics.
 
Anna Sise håller med:

- Lite mindre love stories, men vi får naturligtvis följa poliserna privat också. Men det blir lite mer fokus på narkotika och den problematiken.
 
När säsong 3 börjar har ungefär ett år passerat i deras liv och både Magnus, Faye, Khalid och de andra har utvecklats.

Anna: Det har också hänt grejer som man inte får se. Det har gått ett tag, och vi får förstå vad som hänt och fantisera lite kring det själva som publik.
 
Den här säsongen blir kortare med bara sex avsnitt. Finns det någon anledning till det?

Anna: Jag gissar att, eftersom den är så otroligt välskriven... Cilla Jackert är väldigt noggrann och jag tror att han fått ur sig det mesta. Det blev sex avsnitt, det är så enkelt. Vi hade gärna gjort mer såklart.

Menar du att det här blir den sista säsongen?

- Ja. Det säger de.
 
Upplever ni att "Tunna blå linjen" har förändrat svenskarnas syn på poliskåren? Vad får ni höra när ni själva pratar med poliser?
 
Oskar: Fortfarande är det relativt ofta som folk hör av sig. Både poliser som arbetar i yttre tjänst, men även anhöriga som har fått mer förståelse. Poliserna, de bär på väldigt mycket, för att de ser väldigt mycket. Det är deras jobb. Så det har varit fint, väldigt rörande, att familjer har kommit ihop sig och förstår vad mamma eller pappa har varit med om, och kan dela med sig kring köksbordet.

MovieZine kunde nyligen exklusivt avslöja att "Tunna blå linjen" återvänder i rutan den 27 september. Se en första smygtitt på nya säsongen här:
 
| 15 augusti 2024 22:10 |