Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 augusti 2024 | 09:00

Därför vägrar Quentin Tarantino att se "Toy Story 4"

Ändå är han ett stort fan av "Toy Story"-filmerna.
Att Quentin Tarantino älskar film är ingen överraskning. Men att han gillar Pixar och "Toy Story" var nytt för mig. Även en creddig filmnörd som han har visst en soft spot för talande leksaker när de börjar peta på tårkanalerna.
 
Men fastän de första tre filmerna är perfektion i Tarantinos ögon, vägrar han att se "Toy Story 4". Av en god anledning? Bedöm själv.
 
- Jag ser inte allt animerat, men jag är ett stort fan av "Toy Story"-filmerna, avslöjar han i Bill Mahers podcast.
 
- Vad gäller "Toy Story" så är den första helt otrolig. Det är en av de bästa filmer jag någonsin har sett. Och när du ser de andra två så är de förkrossande. Men saken är den att de gjorde en fjärde film några år senare, och jag har ingen lust att se den. De avslutade historien så perfekt de bara kunde, så nej, jag bryr mig inte om fyran är bra. Jag är färdig.
 

Den bästa filmtrilogin enligt Quentin Tarantino

 
Samtidigt berättar Tarantino om andra favoritfilmer, och inte otippat kommer Sergio Leones spagettiwesterns på tal. Pixar i all ära men det här är den bästa trilogin, när regissören bakom "Hateful Eight" och "Kill Bill" får säga sitt.
 
- Jag tycker att det finns en enda trilogi som funkar helt och hållet, och det är" För en handfull dollar", "För några få dollar mer" och "Den gode, den onde, den fule". Den gör vad ingen annan trilogi har lyckats med.
 
- Första filmen är fantastisk. Den andra tar idén och gör det hela så mycket större att den överträffar ettan. Och trean gör sedan samma sak med tvåan, och det är sånt som aldrig händer. Många filmserier gör ett stort hopp mellan ettan och tvåan men misslyckas med trean.
 
Se Tarantino nörda loss om filmtrilogier i klippet nedan:
 
| 26 augusti 2024 09:00 |