Serie

Skribent

Jonathan Enochsson

4 juli 2024 | 22:01

De 5 vassaste parodikaraktärerna i “The Boys”

Prime Videos superhjälteserie innehåller många karaktärer som påminner om Marvel och DCs stall av hjältar, den ena mer utstickande än den andra.
I veckans avsnitt av ”The Boys” ligger stort fokus på Tek knight. Den bisarra miljardären, med sin underjordiska ”Tek cave”, kanske påminner om en viss fladdermus. Men Batman-parodin är långt ifrån den galnaste tolkningen av en superhjälte vi sett under seriens gång.
 
Här kommer fem superhjälteparodier som synts till i ”The Boys”.
 
 

1. Webweaver

 
Webweaver spelar även han en stor roll i årets säsong av ”The Boys”. Webweaver är en superhjälte som kan producera spindelnät, inte olikt en viss spindel från Queens. Likheterna sträcker sig dock inte mycket längre än så.
 
Webweaver är en missbrukare som gör vad som helst för pengar. Han sprutar dessutom spindelnät från en betydligt mindre praktisk del än handleden. Se upp, här kommer ett missbrukande nervvrak. Aerosmith hade haft betydligt svårare att göra en hit om denna spindel.
 
 

2. The Deep

 
The Deep är havens konung i detta universum. Likt Aquaman kan han prata med undervattensdjuren, men han är något mer benägen att umgås lite närmre med sina undersåtar, än vad DCs hjälte är. Alla relationer verkar inte heller vara vänskapliga.
 
The Boys är långt ifrån först med att driva med Aquaman. Family Guy, Robot Chicken och manga fler har skapat komedi genom att trycka på hjältens opraktiska domän, men få har gestaltat det så bra som ”Gossip Girl” alumnen Chace Crawford.
 
 

3. Blindspot

 
Även om hans gästspel är kortvarigt, råder det ingen tvekan om parallellerna mellan Daredevil och Blindspot, även om den senares namn är lite väl övertydligt. Blindspot tas in som ett potentiellt tillskott till ”the Seven” och beskrivs som blind, men med en otrolig hörsel.
 
Det tar endast några sekunder innan Homelander bestämmer sig för själv åskådliggöra hjältens svaghet, vad händer om han skadar öronen då? Tja, då är han väl inte mycket till superhjälte längre? Homelanders övergrepp på Daredevil-kopian är svårt att glömma.
 
 

4. Soldier Boy

 
Soldier Boy är en tydlig kopia av Captain America. Han har den karaktäristiska skölden som gärna kastas mot fienden och likt Marvels karaktär, syns han ofta till i samband med andra världskriget och används flitigt i arméns propaganda.
 
Till skillnad från Captain America, är han dock mer färgad av tidsandan. En misogyn och racistisk version av Amerikas favorithjälte helt enkelt.
 
 

5. Translucent

 
Translucent är en manlig version av Marvels Osynliga Kvinnan. Likt medlemmen av Fantastiska Fyran, kan han bli osynlig. Till skillnad från sin kvinnliga motpart, utnyttjar han sina krafter till tveksamma ändamål.
 
Translucent smyger in i kvinnliga omklädesrum, spionerar på amerikanska universitetsstudenter och använder sina krafter till att förverkliga sina tonårsdrömmar.
 
Säsong 4 av "The Boys" finns att streama på Prime Video.
| 4 juli 2024 22:01 |