Serie

Skribent

Jonathan Enochsson

18 juli 2024 | 18:00

Vi måste prata om “The Boys”-finalen: 5 stora WTF-ögonblick

”The Boys” är inte snåla med överraskande och galna händelser, men säsongsavslutningen tar priset. Spoilervarning!
Efter att ha sett ”Homelander” tortera Vought-anställda, Hughies pappa massakrera sjukhuspersonal och en galen sex-scen med Splinter, kanske du trodde att säsongen hade slut på krut. Efter att ha sett finalen, håller du säkert med om att det fanns ännu mer galenskap och överraskningar.
 
Här är de fem galnaste händelserna som finalen hade att bjuda på:
 
 

1. Kimiko talar

 
Kimiko, den stumme superhjälten med ett hjärta av guld. I tre säsonger har vi sett henne kommunicera via teckenspråk. Inte ett ord har lämnat hennes läppar. Hon har inte ens sagt något till Frenchie, hennes själsfrände.
 
Efter att ha bearbetat hennes bakgrundstrauma är hon plötsligt redo att tala. Tyvärr kommer det ungefär samtidigt som grabbarna förlorar stort (se punkt 5). Och kyssen med Frenchie! Vem kunde tro det? Skämt åsido, det händer faktiskt varje säsong (läs mer här: "Krönika: Frenchie och Kimiko är “The Boys” svagaste länk".)
 
 

2. Soldier Boy lever

 
Den tredje säsongen avslutades med att de titulära grabbarna i ”The Boys” nästan lyckas knäppa Homelander, med hjälp av Soldier Boy. Butcher ändrar sig i sista sekund, när han förstår att även Ryan riskerar stryka med i angreppet. Soldier Boy sprängs, Homelander överlever.
 
Men, nu får vi veta att Soldier Boy lever. Den enda superhjälten som kan rå på den allsmäktige Homelander lever faktiskt. Vad kan det innebära för den femte och sista säsongen av ”The Boys”?
 
 

3. Slakten på Vought

 
Som trogna tittare är vi vana vid seriens många blodbad. Kommer ni till exempel ihåg slakten av ”Vought On Ice” för bara några avsnitt sedan? Finalavsnittet innehåller däremot en alldeles speciell mördarorgie. Det är nämligen Vought själva som slits i stycken.
 
I en desperat kamp för att stoppa läckor, ger Homelander resten av ”The Seven” i uppdrag att ränsa lite på kontoret. Är det något The Deep och gänget kan, så är det att lyda order. Kaoset som följer är anmärkningsvärt då det riktar sig mot det tidigare allsmäktiga företaget själv.
 
 

4. Butcher har superkrafter, och är inte särskilt stabil

 
Det kanske största chockmomentet i finalen är det som händer med Butcher. Den döende forne ledaren, visar sig ha tagit något för mycket av compound V. Han har inte vilken cancer som helst, han har cancer med superkrafter. Det chockerande är kanske inte främst att han fått superkrafter, men just hur mäktig han verkar vara. Han verkar även något instabil, eller vad säger ni?
 
På några sekunder har han slitit den tidigare antagonisten Neumann i stycken. Det ser enkelt ut. Kanske är han en värdig match för Homelander? Frågan är hur mycket kontroll han själv har, och hur mycket som styrs av sin osynlige vän.
 
 

5. ”The Boys” förlorar stort

 
The Boys är inte en serie som ofta slutar lyckligt. Speciellt Hughie utsätts för alla möjliga otrevligheter. Säsong fyras avslutning måste ändå klassas som en av de mer dystra händelseutvecklingarna i seriens historia.
 
Hjältarna tillfångatas var och en. Skurkarna i spinoff serien ”Gen V” bidrar delvis till att fånga in de bångstyriga grabbarna. Den här förlusten är olik de tidigare, eftersom alla våra hjältar fångas in. Butcher har tappat det. Homelander segrar.
 
Hur ska säsong 5 kunna ge grabbarna en chans igen?
 
"The Boys" finns att streama på Prime Video.
| 18 juli 2024 18:00 |