Film

Skribent

Alexander Svensson

29 juli 2024 | 16:00

"Deadpool & Wolverine" är årets största biopremiär i Sverige - över 128 000 svenskar har sett den

Deadpool och Wolverine går hem även i svenska hushåll.
Biosommaren ser ut att tillhöra Disney. Vi kunde förra veckan skriva om att "Insidan ut 2" fått årets dittills största biopremiär i Sverige. Det rekordet varade inte längre, för nu kan vi meddela att Deadpool och Wolverine sopat mattan med det animerade hjärnkontoret. Med 128 411 biobesökare har "Deadpool & Wolverine" nu etablerat sig som etta på de svenska listorna.
 
Att "Deadpool & Wolverine" dominerar i Sverige är inte så konstigt: filmen är just nu etta i stora delar av världen, och har redan spelat in rekordhöga 438 miljoner dollar. Ryan Reynolds och Hugh Jackman tillsammans är helt uppenbart något folk är taggade på att se. 
 
"Deadpool & Wolverine" följer, för dig som ännu inte masat dig iväg till en biograf, Deadpool på en desperat jakt för att rädda dem han älskar, något endast en avdankad och deprimerad Wolverine kan hjälpa honom med. Utöver Reynolds och Jackman så ser vi även Emma Corrin och Matthew Macfadyen i rollistan, jämte en rad namn som inte ska spoilas. Regissör är Shawn Levy. "Deadpool & Wolverine" går att se på bio i detta nu.
 
| 29 juli 2024 16:00 |