Serie

Skribent

MovieZine

23 september 2024 | 10:15

Dansk kriminalsuccé är tillbaka med säsong 4 - på ny streamingtjänst

En av Viaplays stora tittarsuccéer har flyttat till Prime Video.
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Alla crime-fantaster kan glädja sig åt att "Den som dräper - Mörkret" säsong fyra har premiär på Prime Video nu på fredag.
 
Återigen tas tittare med på en intensiv resa när Natalie Madueño och Simon Sears återvänder i rollerna som Louise Bergstein och Frederik Havgaard, denna gång med uppdraget att lösa ett brutalt, gängrelaterat mord. Även svenska Julia Ragnarsson medverkar i den nya säsongen. Säsongens 8 avsnitt släpps på en och samma gång.
 
Danska kriminaldramat "Den som dräper - Mörkret" har tidigare visats på Viaplay och varit en stor succé. Premiären av säsong tre slog tittarrekord. Trots det valde man att sälja serien till Prime Video som nu får visa säsong 4 exklusivt.
 
 

Gängkonflikter står i fokus i säsong 4

 
På fredag återvänder äntligen psykologen och profileraren Louise Bergstein till tv-rutan. Precis som i tidigare säsonger tas tittare med på en intensiv resa när Bergstein ska hitta gärningsmannen bakom ett kallblodigt mord.
 
- I tidigare säsonger har serien fokuserat mycket på “varför”, på sinnet och motiven bakom morden. Den nya säsongen har med sig samma perspektiv, men med en extra krydda av det klassiska "vem gjorde det”, berättar Natalie Madueño.
 
I säsong fyra av "Den som dräper - Mörkret" blir Louise Bergstein och Frederik Havgaard tilldelade ett mordfall med en brutal avrättning av en ung gängmedlem som precis släppts. Det blir startskottet för ett spektakulärt mordmysterium som sträcker sig över hela Öresundsregionen.
 
- Den nya säsongen fokuserar bland annat på en gängkonflikt, vilket är ett nytt ämne för serien. Trots att den rör sig i en ny värld, är den fortfarande rotad i frågan om varför människor – även de goda – gör onda handlingar, berättar Simon Sears.

Säsong 1-3 finns att streama både hos Viaplay och på Prime Video.

Streama "Den som dräper - Mörkret" säsong 4 på Prime Video med start 27 september

Se trailern nedan:
 
| 23 september 2024 10:15 |