Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 september 2024 | 09:27

Det här är uppföljaren till det bästa samurajspelet genom tiderna

"Ghost of Yotei" släpps till Playstation 5 någon gång under 2025.
Under gårdagens State of Play-presentation visade Sony upp flera kommande spel, bland annat "Ghost of Yotei" av Sucker Punch Productions.
 
Spelet är en uppföljare på det hyllade "Ghost of Tsushima" från 2020 och utspelar sig över 300 år efter händelserna där på 1600-talet. Här följer vi samurajen Atsu på hennes res genom ett område kring berget Yōtei, där Hokkaido i Japan ligger idag.
 
På den tiden låg området utanför Japans styre och var ett naturskönt område med stora gräsfält, snötäckta berg och oväntade faror.
 
I den första riktigt läckra trailern får vi se hur utvecklarna utnyttjar kraften i PS5 till fullo.
 
 
"Ghost of Tsushima" handlade om samurajen Jin Sakai som fick lov att ta till mindre hedersamma metoder för att stoppa de invaderande mongolerna.
 
Spelet fick betyget 4 av 5 i min recension där jag kallade det för "ett av de bästa samurajspelen genom tiderna" och hyllade det för sin otroligt läckra öppna värld.
 
Med tanke på att föregångaren släpptes på Playstation 4 och fick många att tappa hakan lär det PS5-utvecklade "Ghost of Yotei" bli ännu snyggare. Spelet släpps någon gång under 2025.
 
"Ghost of Tsushima" ska även bli film av Chad Stahelski, som ligger bakom "John Wick"-filmerna.
| 25 september 2024 09:27 |