Serie

Skribent

Alexander Svensson

22 september 2024 | 17:00

Det här handlar säsong 2 av "Squid Game" om

Gi-hun återvänder till de livsfarliga tävlingarna, men med helt andra motiv än han hade i säsong 1.
Koreanska världsfenoment “Squid Game” är snart tillbaka för en efterlängtad andra säsong på Netflix. Men vad kommer det handla om den här gången? Huvudrollsinnehavaren Lee Jung-jae som spelar Gi-hun har gett lite ledtrådar i en intervju med EW. Tydligen så kommer tre år ha passerat mellan första och andra säsongen, och under den tiden har Gi-hun hunnit få smak för rättvisa, och ger sig återigen in i “Squid Game”-spelen:
 
- Gi-hun är tillbaka i sin gröna overall. Men hans syfte är inte att spela spelet, utan att ge sig efter dem som skapat det och sätta stopp för det. Jämfört med alla andra deltagare, och också med honom själv från säsong 1, så blir det ett väldigt annorlunda sätt att göra saker på. Det kan nästan beskrivas som ett spel i spelet för Gi-hun.
 
Konsekvenserna av en ovanligt intensiv runda spökboll?
 
Regissören Hwang Dong-hyuk avslöjar också att säsongen kommer innehålla en rad nya spel och lekar, som förhoppningsvis kan kännas igen av många världen runt:
 
- I många olika länder runtom i världen så finns det någon slags version som liknar de här lekarna som du nog har lekt som liten. De kommer att vara väldigt lätta att förstå och leka, och väldigt kul.
 
Kul för oss i verkligheten kanske - för Gi-hun och hans medtävlande lär det, i likhet med säsong 1, inte vara lika kul, utan snarare blodigt allvar. Säsong 2 av “Squid Game” får premiär på Netflix den 26 december.
 
| 22 september 2024 17:00 |