Film

Skribent

Viktor Eriksson

24 juni 2024 | 20:00

Dev Patels "Monkey Man” går apbra på streaming

Den lilla kamsportsfilmen var den näst mest streamade långfilmen i hela USA under förra veckan.
Det fortsätter att gå bra för Dev Patels kampsportsfilm och regidebut “Monkey Man”. Först blev filmen en framgång hos både kritiker och biopubliken, där den spelade in 34,6 miljoner dollar mot en budget på 10 miljoner dollar. Nu fortsätter segertåget på streamingtjänsterna där “Monkey Man” var den fjärde mest populära streamingtiteln, alla kategorier, i hela USA under förra veckan enligt Reelgood.
 
“Monkey Man” lyckades också med detta trots att filmen är låst till den något mindre etablerade streamingtjänsten Peacock Premium, i jämförelse med tredjeplatsen “The Boys” (Prime Video), andraplatsen “Presumed Innocent” (Apple TV+) och förstaplatsen “Hit Man” (Netflix). Faktum är att “Monkey Man” också var den näst mest streamade filmen den senaste veckan efter “Hit Man”.
 
“Monkey Man” handlar om en anonym ung man (Dev Patel) som inleder en hämndkampanj mot personerna som mördade hans mor och som fortsätter att systematiskt utnyttja de fattiga och maktlösa. Trots filmens framgångar är det än så länge oklart ifall det kan bli aktuellt med en uppföljare.
 
Det är just nu också okänt när "Monkey Man" kommer att ha digital premiär i Sverige.
 
| 24 juni 2024 20:00 |