Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

8 juli 2024 | 08:20

Digitalpremiär: Dansk "Interstellar" övertygar med existensiell ångest och romantik

"För evigt" hade svensk premiär på årets upplaga av Göteborgs filmfestival, men nu är den äntligen tillgänglig för en bredare publik.
"Interstellar" är en av Christopher Nolans mest uppskattade filmer, och kanske känns det lite väl förmätet att jämföra en skandinavisk rulle med den, men kombinationen genrefilm och mänskliga relationer gör det till en rimlig koppling.
 
I det danska scifi-eposet "För evigt" uppstår en mystisk spricka på havets botten, efter en våldsam jordbävning, något som kan hota hela mänskligheten. Samtidigt i en helt annan del av världen uppstår känslor mellan två unga människor. Den passionerade relationen avslutas men femton år senare, inför ett viktigt uppdrag som ska stänga igen den växande sprickan, ställs de inför frågan om vad som kunde ha varit om de inte brutit upp.
 
Ett intressant upplägg, och enligt Allan Hunter på Screen Daily balanserar "För evigt" "effektivt oro för klimatförändringar med existentiell ångest".
 
Hunter beskriver också filmen som en "spännande och övertygande vuxen romans, mycket tack vare den utmärkta rollbesättningen och de tilltalande rollprestationerna".
 
Låter det inte lockande, så säg? "För evigt" går från och med idag att köpa digitalt hos SF Anytime och liknande tjänster.
 
Kolla in trailern till "För evigt" här:
 

Läs också: Svenska sci-fi-thrillern "Godmode" visas upp i Cannes

 
| 8 juli 2024 08:20 |