Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 augusti 2024 | 14:30

Chris Pine har gjort en av årets mest sågade filmer - nu släpps den i Sverige

Digitalpremiär för komedin "Poolman", som redan dränkts av amerikanska kritiker.
Det är inte alltid lätt att gå från skådis till regissör. En dyr läxa som Chris Pine har fått erfara. När han valde att både skriva manus, regissera och spela huvudrollen i "Poolman" var kritikerna i USA inte nådiga.
 
"Skrevs filmen med kritor? Chris Pine är en hunk, inte en regissör" menar Observer. "En absurd katastrof" tyckte Variety. "En av de sämsta filmerna vi sett på länge", skrev Indiewire efter fjolårets premiär på Toronto Film Festival.
 
Chris Pine har fulat ner sig inför rollen som poolskötaren Darren Barrenman, som dras in i ett mysterium som involverad korrupta tjänstemän och utbrända Hollywoodtyper. Han får sällskap i rollistan av kända namn som Danny DeVito, Annette Bening och Jennifer Jason Leigh.
 

Chris Pine tar kritiken med ro

 
Recensenterna i USA beskriver filmen som en stoner-komedi med neo-noir-drag, en film som försöker efterlikna "Chinatown" eller "The Big Lebowski" men aldrig kommer i närheten.
 
 
Men Chris Pine verkar ta kritiken med ro. I en intervju i våras berättade han att sågningarna "var det bästa som hänt mig".
 
- Det blev ett riktigt uppvaknande, jag insåg hur motståndskraftig jag är (...) Efter recensionerna från Toronto tänkte jag, "har jag gjort en skitfilm?" Men jag såg om den och, fan vad jag älskar den filmen.
 
Idag kan "Poolman" hittas som köpfilm hos bland annat SF Anytime. Se trailern nedan.
 
| 5 augusti 2024 14:30 |