Film

Skribent

Alexander Svensson

19 oktober 2024 | 09:00

Disney gör film om Drömprinsen - Chris Hemsworth aktuell för huvudrollen

Paul King har av oklar anledning valt att sätta sig i registolen för Disneys senaste påhitt.
Disney är som bekant ett bolag som sällan har originella idéer, och i linje med det sjösätter man nu en film om Drömprinsen (Prince Charming på engelska), den generiska och ofta namnlösa karaktär som dyker upp och förälskar sig i prinsessan i klassiska filmer som "Snövit", "Den lilla sjöjungfrun" och "Törnrosa". 
 
Exakt varför Drömprinsen behöver en film är det nog få som vet, men trots det ser filmen ut att dra till sig ett par stora namn. Paul King ("Paddington", "Wonka") är sedan några dagar tillbaka aktuell för att regissera, och nu rapporterar Hollywoodjournalisten Jeff Sneider att Chris Hemsworth är nummer ett på Disneys önskelista för att göra huvudrollen. 
 
Det som väl talar för filmen är att Paul King verkligen vet hur man gör det bästa av en seg premiss - det var väl på förhand hyfsat få som kände att "Wonka" behövdes, men den charmade till slut till sig en stor biopublik. Men en film om Drömprinsen har annars en hel drös frågetecken - exempelvis vilken prinsessas prins är det vi får följa? Eller är det samma prins, som reser runt och förför alla prinsessorna? Tiden får utvisa.
 
Disneys Drömprins-film har i nuläget varken titel eller premiärdatum?
| 19 oktober 2024 09:00 |